16 oktober 2013 | door: kastengigant

Een kleine slaapkamer inrichten zodat deze groter lijkt? Het is gemakkelijker dan u misschien denkt. Laat u inspireren door deze 5 slimme tips:

1. Lichte kleuren

Houd de kleuren in uw slaapkamer licht. Wit kan heel er mooi zijn. Zeker als u witte muren combineert met meubelen en accessoires in verschillende wit-tinten. Maar u kunt ook denken aan lichte, ruimtelijke kleuren, zoals blauw, groen of lila. Gebruik niet te veel kleuren door elkaar. En vermijd felle kleuren als rood of oranje.
witte kledingkast

2. Hoge slaapkamerkast

Vaak wordt de ruimte onder het bed benut om spullen en kleding op te bergen. Maar uw slaapkamer oogt juist ruimer als u onder het bed door kunt kijken. Gebruik daarom de hoogte, door uw slaapkamerkasten tot aan het plafond te laten reiken. Als u dan ook nog voor een kast kiest in dezelfde kleur als uw muren, valt deze nauwelijks op.

3. Kledingkast op maat

Laat een kledingkast op maat maken. U kunt de kastinrichting dan volledig afstemmen op uw wensen, zodat u elke millimeter aan opbergruimte effectief benut. Denk goed na over de ruimte die u nodig heeft. Wilt u meer of minder hangruimte? Heeft u veel schoenen? Laat dan meteen een schoenenrek in uw kast inbouwen.

4. Kast met schuifdeuren

Een kledingkast met schuifdeuren is een must in een kleine slaapkamer. Met schuifdeuren wint u veel ruimte. U kunt uw bed dichter bij uw kledingkast plaatsen doordat u geen rekening hoeft te houden met openslaande deuren.
slaapkamerkast met schuifdeuren

5. Ga voor glas en spiegels

Spiegels en glas weerkaatsen licht, waardoor ze een kleine slaapkamer groter doen lijken. Denk aan een kledingkast met spiegel, schuifdeuren van mat glas, een glazen tafeltje en transparante accessoires.

Lees meer over: , ,
Gepost in Kledingkasten, Slaapkamerkasten | Geen Reacties »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *