Beddengoed opbergen

Beddengoed opbergen

4 oktober 2018 | door: kastengigant

Hoe berg je beddengoed en dekbedden op?

Het wordt weer winter: kortere dagen en de temperatuur daalt. Dat betekent dat het winterdekbed weer uit de kast gehaald kan worden. En het zomerdekbed mag in de kast. Maar in de kast is niet altijd genoeg plek voor het opbergen van alle dekbedden. En dan moet u op zoek naar een andere opbergmethode, want een dekbed los in een hoek, achter of onder het bed, is niet handig.
Tip: bewaar altijd de tas waarin u het dekbed koopt. Dit is ideaal om uw dekbed (of delen er van) weer in op te bergen. Of koop een decoratieve dekenkist, handig voor een klein dekbed.
kastinterieur

In een linnenkast

Een linnenkast, speciaal voor beddengoed en handdoeken is natuurlijk ideaal. Het is de handigste manier om uw beddengoed stofvrij en overzichtelijk op te bergen.
kledingkast met lades
Heeft u nog een logeerkamer waar ruimte over is voor zo’n linnenkast? Of een lege hoek naast uw kledingkast? Kijk eens naar de mogelijkheden om er een smalle kast naast te plaatsen. Of misschien is een nieuwe, grote hoekkast een nog betere oplossing? Een wandkast op de overloop kan ook fijn zijn voor het opbergen van beddengoed.
3bca57ef-4c04-4979-98db-6ca76e9f54b3

Op zolder achter schotten

Heeft u een groot gezin en zoekt u een permanente oplossing voor het opbergen van alle dekbedden? Kijk dan eens rond op uw zolder. De ruimte onder het schuin dak wordt vaak niet gebruikt en kan gemakkelijk omgebouwd worden tot kastruimte met schuifdeuren of knieschotten.
zolderkast
Een knieschot is een staande wand (of schuifdeur) die geplaatst wordt tussen de muur en de vloer. De ruimte die achter de wand ontstaat, is ideaal voor het opbergen van spullen die u niet zo vaak nodig heeft.
Schermafbeelding 2015-07-13 om 11.50.15 AM

Voordat u begint…. minimaliseer

Niet alleen dekbedden, ook dekbedovertrekken en het overig beddengoed nemen veel ruimte in beslag. Zeg eens eerlijk, hoeveel matrasbeschermers, hoeslakens en hoofdkussens heeft u liggen? Iedereen bewaart wel een set oud beddengoed, handig voor…. nooit! Gooi het weg.
De echte minimalist kan met één set beddengoed uit de voeten, maar dan moet u wel op één dag wassen en drogen. Niet altijd praktisch, dus houd twee mooie sets beddengoed en gooi de rest weg. In veel gemeenten kun je oud textiel inleveren, dus gooi het niet zomaar in de vuilnisbak.
Met een grondige opruimactie kan het zomaar zijn dat u ineens wel voldoende ruimte heeft in uw bestaande kledingkast of linnenkast. Toch een nieuwe kast nodig? Kijk dan eens rond op onze website of kom langs in één van onze showrooms. Wij maken graag een kast op maat voor u!
barndeuren

Lees meer over: ,
Gepost in Linnenkasten | Reacties uitgeschakeld voor Beddengoed opbergen