Boekenkast tot het plafond

Boekenkast tot het plafond

7 februari 2019 | door: kastengigant

Boekenkast van vloer tot plafond

Aan een boekenverzameling komt nooit een einde. Integendeel, boekencollecties worden alleen maar groter. Helaas groeit de boekenkast niet mee. Houd daar dus rekening mee als u een nieuwe boekenkast gaat kopen. Zorg er voor dat u echt elke centimeter ruimte benut, ook in de hoogte. Een boekenkast kunt u namelijk van uw vloer tot aan het plafond laten doorlopen. Zo’n kamerhoge boekenkast is echt een must voor boekenfanaten.
Schermafbeelding 2014-03-17 om 12.58.57 PM

Boekenkast op maat

Een boekenkast zo hoog als uw plafond koopt u niet kant-en-klaar in de winkel. Nee, die laat u het beste op maat maken. Elk huis en elke kamer is immers anders en u wilt niet net een centimeter te kort komen. Zo’n kast op maat heeft veel voordelen: u kunt uw kast indelen zoals u dat wilt, het zo duur of goedkoop maken als u wilt én omdat u er dus eentje op maat laat maken, heeft u straks een unieke boekenkast in huis die niemand anders heeft.
witte boekenkast op maat

De stijl van uw boekenkast

Bepaal allereerst de stijl van uw boekenkast. Wordt het een klassieke, donkere kast of kiest u voor een strakke, witte designkast als blikvanger in uw woonkamer? Wilt u een geheel open boekenkast of een combinatie tussen open vakken en deuren? Hoe hoog moeten de vakken zijn, zodat uw boeken er goed in passen? Wilt u de vakken laten verspringen voor een speels effect? Bij een boekenkast op maat is de keuze volledig aan u.
boekenkast met ongelijke vakken

Boekenkast als roomdivider

Denk ook aan de optie om uw boekenkast als scheidingswand te laten fungeren. Om bijvoorbeeld de woonkamer of zithoek wat meer af te schermen van de keuken of een werkplek. Zo ontstaat er een intiemere, knusse sfeer en ook wat meer privacy. Een boekenkast die tot aan het plafond reikt, is bij uitstek geschikt als roomdivider. Bestel in dat geval een mooie achterwand, zodat de achterkant van uw kast er net zo mooi uitziet als de voorkant. Of kies voor een open boekenkast, dat kan natuurlijk ook.
open kantoorkast

Hoe verder?

Is uw bord op Pinterest gevuld met foto’s van boekenkasten naar uw smaak? Of heeft u een tekening gemaakt van uw ideale boekenkast tot het plafond? Dan is het tijd om de maten op te meten en een offerte op te vragen. Het is van belang dat alle maten exact kloppen. Meet ook altijd op meerdere punten de afstand van vloer tot plafond, want dit kan afwijken.
Natuurlijk kunnen wij het meten ook samen bij u thuis doen. Zo weet u zeker dat alle maten kloppen en dat is, vooral bij een plafondhoge boekenkast, een prettige gedachte.
Schermafbeelding 2013-11-12 om 1.22.58 PM

Boekenkast tot het plafond laten maken

Is de offerte akkoord? Dan gaan wij voor u aan de slag om uw boekenkast te maken. Elke kast maken wij op maat en leveren we gratis bij u thuis als bouwpakket. Aan u de keuze of u de kast zelf in elkaar zet of dit ook door ons laat doen.
Schermafbeelding 2017-06-19 om 12.40.32

Lees meer over:
Gepost in Boekenkasten | Reacties uitgeschakeld voor Boekenkast tot het plafond