De juiste verlichting voor uw inloopkast

De juiste verlichting voor uw inloopkast

4 augustus 2016 | door: kastengigant

Wilt u een inloopkast gaan kopen?

Heeft u de beslissing genomen om een inloopkast te kopen of te laten inbouwen? Een mooi vooruitzicht om straks uw kleding uit te kunnen stallen en op te bergen in uw nieuwe kast. Maar voor het zover is, is er nog veel om over na te denken. Hoe wilt u de inloopkast indelen? Welke kleur en welke materialen kiest u? Welke (luxe) accessoires zijn handig?
En dan niet te vergeten: de verlichting. Een belangrijk detail dat vaak onderschat wordt. Goede verlichting is simpelweg onmisbaar bij een inloopkast.
verlichting1

Het belang van goede verlichting

Het belangrijkste vereiste van de verlichting van een inloopkast is dat u uw kleding, de stoffen en de kleuren van uw kledingstukken goed kunt zien. Een zwarte en een donkerblauwe broek zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden bij een slechte verlichting.
Ook moet u zichzelf goed kunnen zien in de spiegel. Want u wilt natuurlijk wel een goede inschatting kunnen maken van uw kledingcombinatie. Heeft u weleens dat u over straat loopt en denkt: oeps, de kleuren van mijn outfit passen helemaal niet zo mooi bij elkaar! Dat is vaak een teken dat de verlichting in uw kast of bij uw spiegel niet optimaal is. Zorg er voor dat u zowel van voren als van achteren verlicht wordt bij de spiegel. En dan bedoelen we natuurlijk van bovenaf, zodat u geen last heeft van hinderlijke schaduwen.
LEDstrips

Welk type verlichting?

Vaak worden spots in het plafond geplaatst voor de verlichting van een inloopkast. Nog handiger is het als u de spots gericht kunt draaien  in de richting van de inloopkast of de spiegel.
Daarnaast zien we dat de vraag naar inloopkasten met LED verlichting in de kast groeit. LED verlichting is duurzaam en bespaart u energie. De LED strips worden geïntegreerd in de kast. Dit is erg functioneel want u kunt uw kleding goed zien en de kleurweergave van uw kleding is met LED verlichting veel beter. LED verlichting is ook erg sfeervol en past bijvoorbeeld goed in een industrieel of modern interieur.
Ook de kleur van de lamp is belangrijk: geel licht geeft een vertekend beeld van de werkelijke kleuren. Te wit licht kan er juist voor zorgen dat je niet graag voor de spiegel staat. Kies dus het liefst voor helder wit licht dat kleuren natuurgetrouw laat zien.  Door gebruik te maken van een dimmer kunt u de lichtsterkte instellen, zo creëert u gemakkelijk sfeer als dat nodig is.
En dan is er nog een superdeluxe optie als het gaat om verlichting: u kunt een bewegingssensor inbouwen, zodat de verlichting van uw inloopkast automatisch aan gaat als u uw kast nadert.
ORIONspot

Persoonlijk licht-advies

U weet nu meer over de keuzes en mogelijkheden die er zijn op het gebied van kastverlichting. Maar, wat is nu de beste optie voor úw inloopkast? Gelukkig hoeft u dat niet helemaal zelf uit te vinden. Wij adviseren u hier graag bij.
Schakel ons in voor een persoonlijk advies aan huis of bezoek één van onze showrooms, zodat u de diverse verlichtingsmogelijkheden met eigen ogen kunt bekijken.
 

Lees meer over:
Gepost in Inloopkasten | Reacties uitgeschakeld voor De juiste verlichting voor uw inloopkast