Diepte van een kledingkast

Diepte van een kledingkast

24 oktober 2013 | door: kastengigant

kastinterieur
Onze kledingkasten zijn maatkasten. U bepaalt dus zelf alle afmetingen van uw kledingkast: hoogte, breedte en diepte. De hoogte en breedte zijn vaak afhankelijk van de ruimte waar de kledingkast wordt geplaatst Maar wat is nu de beste diepte voor een kledingkast interieur?

Kleding hangkast

De diepte van uw kledingkast hangt af van de inrichting van uw kledingkast én de diepte van de kledingstukken die u erin wilt opbergen. De minimale diepte voor een kledingkast is 30 cm. De maximale en meest gekozen diepte is 60 cm. Dit is een fijne diepte voor het hanggedeelte van uw kledingkast. U heeft dan voldoende ruimte voor het ophangen van overhemden en jasjes.
Heeft u deze ruimte niet en wilt u uw kleding toch ophangen? Dan kunt u ook kiezen voor hangroedes die haaks tov de muur worden geplaatst. Uw kleding hangt dan achter elkaar in plaats van naast elkaar.

Kleding legkast

Wilt u een kledingkast met alleen maar legplanken? Voor het opbergen van stapeltjes opgevouwen kleding volstaat een diepte van 45 cm. Wilt u een schoenenrek in uw kledingkast plaatsen? Dan heeft u een minimale diepte van 35 cm nodig.

Lees meer over:
Gepost in Kledingkasten | Geen Reacties »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *