Draaideuren, schuifdeuren of zweefdeuren

Draaideuren, schuifdeuren of zweefdeuren

21 mei 2014 | door: kastengigant

Welke kastdeuren kiest u?

Bij het kopen van een nieuwe kast moet u nogal wat keuzes maken. Zeker als het gaat om een kast op maat. U kiest de grootte van uw maatwerkkast en het kastinterieur. Maar ook: welke kastdeuren u gaat bestellen. De keuze voor kastdeuren is minstens zo belangrijk als de rest. De kastdeuren bepalen namelijk het uiterlijk van uw wandmeubel. En dan heeft u nog de keuze uit een kast met draaideuren, zweefdeuren of schuifdeuren.
draaideurkasten

Kast met draaideuren

Draaideuren worden met een scharnier aan het kastinterieur bevestigd. Bij een draaideurkast moet u dus altijd rekening houden met ruimte voor de openslaande deuren. In een grote slaap- of woonkamer is dat geen enkel probleem. Maar in een kleine kamer is een kledingkast met draaideuren minder handig. Wist u dat u bij ons ook een kast kunt bestellen met schuifdeuren én draaideuren? Dat is het voordeel van een kast op maat laten maken!
schuifdeurkast

Kast met schuifdeuren

Kiest u voor een schuifdeurkast dan hoeft u geen rekening te houden met openslaande deuren. De schuifdeuren worden vóór het kastinterieur geplaatst. De schuifdeuren schuiven door rails. De bovenrail wordt meestal tegen het plafond gemonteerd. En de onderrail wordt meestal op de vloer geplakt. Lees voor meer informatie ons artikel over de montage van schuifdeuren. Het voordeel van dit schuifdeursysteem is dat u de schuifdeuren ook voor een bestaande kast kunt plaatsen of als scheidingswand kunt gebruiken. In onze online schuifdeuren-configurator kunt u dan ook losse schuifdeuren samenstellen én bestellen!
kantoorkast met schuifdeuren

Kast met zweefdeuren

De deuren van een zweefdeurkast zijn alleen aan de bovenkant aan het kastinterieur bevestigd. En dat is dan ook meteen hét ‘grote’ verschil tussen een zweefdeur en een schuifdeur. Wilt u een kast met zweefdeuren? Dan zult u dus een nieuw kastinterieur mét zweefdeuren moeten kopen. Zweefdeuren zijn niet los verkrijgbaar. Daarom werken wij met schuifdeur-systemen. Daarmee kunt u alle kanten op. En dat moeten wij natuurlijk hebben als leverancier van op maat gemaakte kasten!
Ziet u door de bomen het bos niet meer met alle verschillende kastdeuren? Laat u door ons adviseren!

Lees meer over: , , , ,
Gepost in Schuifdeuren | Geen Reacties »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *