Een kast inmeten, zelf doen of laten doen?

Een kast inmeten, zelf doen of laten doen?

2 januari 2020 | door: kastengigant

Een nieuwe kast? Neem de juiste maten op!

Als u een nieuwe kast gaat kopen is het belangrijk dat de kast qua afmetingen precies past. Te breed is natuurlijk geen optie, maar ook een paar centimeters te smal is erg jammer. Kleine ruimtes tussen kast en muur trekken stof aan en zijn moeilijk schoon te houden. Wilt u uw kast tegen een schuine wand of een schuine muur plaatsen? Dan komt er nog meer kijken bij het opnemen van de maten. We zetten enkele handige tips voor u op een rij.
lageschuifdeurkast

Vijf handige tips voor het inmeten van een kast

  1. Komt de kast tot het plafond? Of moet de kast tussen twee muren passen? Meet dan op minimaal 3 verschillende plaatsen de afstand tussen vloer en plafond of tussen de muren op. Dit om te controleren of de muren rechte hoeken hebben en of de afstand overal hetzelfde is.
  2. Houd rekening met een marge rondom de kast om deze goed te kunnen plaatsen. De marge is afhankelijk van het soort kast en de dikte van het materiaal.
  3. Voor de  diepte van de kast is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van de deuren.
  4. Er zijn bijna altijd hoogteverschilen in millimeters. Gebruik bij verschillen dus altijd de kleinste waarde.
  5. Een kast is een groot meubelstuk, dus het kan lastig zijn om voor te stellen hoeveel ruimte een kast in beslag neemt. Het helpt om een stuk karton in de breedte en diepte van de kast uit te knippen en het op de plek te leggen waar de kast komt te staan. Of plak met tape de omtrek van de kast af en laat dit een paar dagen zo liggen.

Schermafbeelding 2014-03-17 om 12.49.30 PM

Kast inmeetservice

Met twee rechterhanden, rechte muren en kluservaring is het inmeten van een kast wel aan uzelf (of een handige partner, familielid, vriend… ) toevertrouwd. Staat u echter voor een uitdagender kastenproject, bijvoorbeeld onder een schuin dak of tegen muren die niet helemaal recht zijn, of wilt u gewoon 100% zeker weten dat de juiste maten worden opgenomen? Maak het uzelf dan gemakkelijk en maak gebruik van onze professionele inmeetservice.
foto (1)

Praktische informatie

Een afspraak maken voor de inmeetservice kan heel eenvoudig online of bel onze klantenservice. Wij komen in heel Nederland! En in België in de provincie Antwerpen. De voordelen van inmeten:

  • U betaalt eenmalig 25 euro voor het inmeten. Een advies voor de nieuwe kast is inbegrepen. Wij nemen kleurstalen mee en adviseren u over alle mogelijkheden.
  • Het inmeten is geheel vrijblijvend. Na afloop ontvangt u een offerte voor uw kast.
  • Wij nemen de verantwoordelijkheid voor de juistheid van de maten.

 

Gepost in Kasten op maat | Reacties uitgeschakeld voor Een kast inmeten, zelf doen of laten doen?