Een kast voor de studeerkamer

Een kast voor de studeerkamer

31 mei 2018 | door: kastengigant

In een studeerkamer is een kast vereist

In een studeerkamer zijn slechts drie dingen echt vereist: een bureau om lekker aan te werken, een gemakkelijke bureaustoel én een kast waarin je boeken en papieren kunt opbergen. In een rommelige studeerkamer is het namelijk lastig werken of studeren. En je wilt je schoolboeken, naslagwerken, woordenboeken wel bij de hand hebben. Want ook in dit digitale tijdperk van e-readers, e-boeken en iPads blijven papieren, gedrukte boeken handig in gebruik. Ze raken nooit leeg en gaan vrijwel nooit kapot.
Schermafbeelding 2017-06-19 om 12.43.55

Welke kast past in uw studeerkamer?

Een goede inrichting van de studeer- en werkplek is belangrijk voor de productiviteit en het studeerplezier. Een kast om studieboeken, mappen en ander studiemateriaal in te zetten, mag dus niet ontbreken. Maar welke kast kiest u? Er zijn legio mogelijkheden, van een open boekenkast tot een laag dressoir met laden, van een kleurrijke schuifdeurkast tot een klassieke draaideurkast… of een combinatie.
kantoorkast op maat
Enkele tips bij het kiezen:

  • Een open kast is handig; je kunt snel de spullen pakken die je nodig hebt. Het nadeel is dat alle boeken en materialen altijd zichtbaar zijn. Dit kan de studeerkamer rommelig maken.
  • Een kast met deuren geeft rust en biedt de mogelijkheid om in opperste concentratie te werken, zonder afleiding.
  • Geef uw studeerkamer sfeer door kastdeuren in een opvallende kleur te kiezen. Wist u dat oranje creativiteit bevordert en blauw de productiviteit omhoog krikt? Volgens onderzoeken zou paars de perfecte kleur zijn voor de studeerkamer; het staat voor wijsheid.

kast schuine wand

Bureau en kast ineen

Zit u met de handen in het haar, omdat er geen muur vrij is voor een kast? Dan is er altijd nog de optie om een kast om het bureau heen te bouwen of het bureau te integreren in de kast. U kunt zo één hele wand benutten voor kast én bureau. Praktisch voordeel: alle snoeren van computer en verlichting worden handig weggewerkt.
witte boekenkast op maat

Studeerkamer kast laten maken

Wilt u een kast op maat laten maken voor uw studeerkamer of werkkamer? Ga zelf aan de slag in onze online kastenconfigurator of maak een afspraak voor een persoonlijk advies aan huis.
Schermafbeelding 2018-04-04 om 16.23.42

Lees meer over:
Gepost in Boekenkasten | Reacties uitgeschakeld voor Een kast voor de studeerkamer