Een kledingkast voor sporters

Een kledingkast voor sporters

6 oktober 2016 | door: kastengigant

Sportkledingkast

Uw leefstijl is van invloed op de indeling van uw kledingkast. Bent u een fanatieke sporter? Dan zal uw sportkleding een belangrijke plek innemen in uw kleerkast. Richt uw kast zo in, dat u snel en gemakkelijk de juist sport-outfit uit de kast trekt. Want, met een goede en overzichtelijke kastindeling bespaart u geld en tijd.
kledingkast met lades

Kastindeling tips voor sporters

Vaak ligt alle sportkleding op één hoop: korte broeken, truien, wanten. Ook al is het zomer, alles ligt door elkaar. Begin daarom met het categoriseren van alle sportkleding: tops, broeken, onderkleding, sokken, wedstrijdkleding.
Maak vervolgens de scheiding tussen zomer en winterkleding. Seizoenskleding die u nu niet nodig heeft, mag bij elkaar in één legvak. Omdat u deze kleding nu niet nodig heeft, kunt u gerust kiezen voor een schap waar u minder gemakkelijk bij kunt (bijv. het hoogste of het laagste schap).
Hang jasjes en trainingspakken op kledinghangers en zorg voor voldoende legruimte voor de overige items. Voor sokken en onderkleding is een aparte lade erg handig. Lades zijn ook handig voor accessoires, zoals sporthorloges, handschoenen en mutsen.
schoenenkast

Aparte kast voor sportkleding?

U kunt uw sportkleren opbergen in de kledingkast op uw slaapkamer. Maar afhankelijk van uw sport kan het ook handiger zijn om uw sportspullen in een aparte kast op te bergen. Denk aan duikpakken en zware motorpakken. Of als u héél veel sportkleding heeft omdat u verschillende sporten beoefent. Een aparte sportkast heeft nog meer voordelen:

  1. Al uw sportspullen, sportkleding en accessoires op één plek is overzichtelijk, handig en snel.
  2. Sportsokken zijn zo gescheiden van gewone sokken. Klinkt als een detail, maar oh zo fijn!
  3. Wordt de sportkast een keer een rommeltje? Dan is dit niet meteen een doorn in het oog van uw partner (of van uzelf).
  4. U houdt méér ruimte over in uw eigen kledingkast.
  5. U kunt er ook meteen een schoenenrek in integreren, zodat u niet meer struikelt over alle sportschoenen.

witte boekenkast op maat

Vakkenkast voor sportende kinderen

Een kast met vakken kan erg handig zijn voor sportende kinderen. Eén vak voor de hockey- of zwemspullen van dochterlief, een ander vak voor de judo-spullen of voetbalkleding van uw zoon. Uw kinderen hoeven dan alleen maar de spullen uit het juiste vak in hun sporttas te stoppen. En u weet precies waar u de schone was kwijt kunt. Geef ook de sportschoenen, scheenbeschermers, schaatsen een plaats in het vak, zodat de kids niets vergeten als ze naar de sportclub gaan.
U kunt kiezen voor een open vakkenkast (handig, snel en een oplossing voor klamme sportspullen die wel wat frisse lucht kunnen gebruiken), een vakkenkast met deuren (alles netjes uit het zicht) of een combinatie van beide.
schuine-wand-kast1

Sport-kast op maat

Een op maat gemaakte kast is voor sporters geen overbodige luxe. Immers, de ene sport is de andere niet. Voor elke sport heeft u andere sportkleding, schoenen of accessoires nodig. Dus kijk naar wat ú nodig heeft: veel hangruimte of legplanken? Wilt u een apart schoenenrek in uw kledingkast? Spreekt het idee van een vakkenkast u aan? Maar wilt u de grootte van de vakken zelf bepalen? Moet de sportkast passen bij de rest van uw interieur? Ontwerp úw kast op maat in onze online kastenconfigurator.
Lukt het niet? Of heeft u advies nodig: schakel onze hulp in!
 

Gepost in Kledingkasten, Opbergkasten | Reacties uitgeschakeld voor Een kledingkast voor sporters