Een loftruimte indelen, hoe doe je dat?

Een loftruimte indelen, hoe doe je dat?

9 november 2017 | door: kastengigant

Tips voor het indelen van een loft

De loft is populairder dan ooit. Lofts zijn allang niet meer alleen de nieuwe, hippe appartementen in de binnenstad. In het tv-programma BinnensteBuiten zie je regelmatig een oude kerk, pakhuis of schoolgebouw, dat wordt omgebouwd tot woonhuis. Ook nieuwbouw-huizen worden steeds vaker opgeleverd met grote, open ruimtes. En zelfs bestaande woonhuizen worden, door muren weg te breken, getransformeerd naar een een loftinterieur.
Het resultaat met een paar muren minder? Een lichte, grote ruimte met volop mogelijkheden. Vervolgens is het de kunst om de loft in te richten en in te delen. Waar moet u op letten? We zetten enkele handige tips op een rij.
loft kast

Loft indelen zonder muren

Ook een loft moet ingedeeld worden, in ruimtes om te eten, te slapen en te koken. En een beetje privacy is ook wel prettig. Het oog van gasten (en van uzelf) hoeft niet direct op een onopgemaakt bed of een berg wasgoed te vallen. Hoe doet u dat zonder muren? Twee ideale alternatieven om verschillende ruimtes in een loft af te bakenen: een kast, die tegelijkertijd dient als scheidingswand, en schuifdeuren.
barn binnendeuren

Schuifdeuren als scheiding

Schuifdeuren zijn dé oplossing als u de open sfeer wilt behouden, maar wel privacy wilt. Wij plaatsen vaak schuifdeuren in een loft als scheiding van het slaapgedeelte met de rest van de ruimte. Overdag laat u de deuren open staan en heeft u het ultieme loft-gevoel, s’avonds doet u de schuifdeuren dicht voor een prettige slaapruimte.
Schermafbeelding 2013-11-12 om 1.22.58 PM

Open kast of boekenkast om ruimtes te scheiden

In een grote, open loftruimte is het vereist om groots te denken. Koop dus geen kleine standaard kastjes, maar ga voor robuuste, grote kasten. En vergeet niet om de beschikbare hoogte optimaal te gebruiken. Een kast op maat laten maken is goedkoper dan u denkt, kijk maar eens op onze website!
Telerik.Web.UI.WebResource
Een hoge, grote vakkenkast met persoonlijke spullen en grote foto’s brengt direct gezelligheid in de loft. Het is bovendien een ideale manier om een scheiding aan te brengen tussen twee ruimtes, zonder dat u de openheid van de loft verstoort. Bent u een liefhebber van literatuur? Gebruik dan een boekenkast om scheiding aan te brengen in de loft én uw boekencollectie te tonen. Tip: kies een mooie achterwand voor uw kast of plaats 2 kasten tegen elkaar voor extra veel kastruimte!
luxe wandkast woonkamer

Zo creëert u gezelligheid in een grote loftruimte

Door het industriële karakter van een loft zijn warme kleuren en zachte materialen een must om een fijne sfeer te creëren. Een hoogpolig tapijt op de grond, warme kleuren voor de muren en haal grote planten in huis. Denk ook letterlijk aan warmte: een open haard als centraal punt is erg sfeervol én aangenaam in de wintermaanden.
slaapkamerkast met spiegel

Persoonlijk advies

Laat een expert meekijken en u adviseren over de mogelijkheden voor het plaatsen van een kast of schuifdeuren in uw loft. Zeker de moeite waard. Plan een persoonlijk advies in!
 

Lees meer over: , ,
Gepost in Scheidingswand | Reacties uitgeschakeld voor Een loftruimte indelen, hoe doe je dat?