Een mancave inrichten doe je zo!

Een mancave inrichten doe je zo!

30 maart 2018 | door: kastengigant

Tips voor de perfecte mancave

Het is één van de vele trends die is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. En oh, wat een heerlijke trend voor mannen: de mancave! Het woord is eruit, een eigen plek helemaal alleen voor de man. Om tot rust te komen, ongestoord voetbal te kijken en natuurlijk is het dé plek om te relaxen met je maten. Dus het allereerste punt op de checklist voor de perfecte mancave: een koelkast voor het bier. Check!
wandkast woonkamer zwart

Het imago van je mancave

Een bank, een koelkast en een tv. Als je denkt dat er niet meer nodig is voor je mancave, dan heb je het mis. Een mancave heeft een imago nodig, een thema. Ben je bijvoorbeeld helemaal weg van modeltreinen. Dan maak je daar een hoekje voor. Misschien niet zo’n cool voorbeeld. Quentin Tarantino films dan, of misschien ben je een The Godfather-fan: hang je mancave vol met posters.
Investeer in één blikvanger, iets wat jouw mancave speciaal maakt, zoals een ouderwetse flipperkast, een jukebox of een platenspeler. Of creëer een thuisbioscoop met een projector of een beamer.
woonkamerkast

Een must: de boekenkast

Deze zie je misschien niet aankomen, maar mannen, een boekenkast hoort er echt bij. Drie redenen:

  • Het doet de mancave wat intelligenter overkomen 😉
  • Je hoeft het niet te vullen met (strip)boeken; je kunt er ook andere spullen in kwijt.
  • Je hebt altijd een reden om naar je mancave te gaan: “even een boekje lezen”.

En als je zoveel werk in je mancave stopt, dan kies je natuurlijk niet voor een boekenkast van IKEA of andere bouwmarkt. Zorg dat je kast de sfeer ademt van de rest van de ruimte. Dus ga je voor donker, rokerig, à la Godfather? Zet er dan een robuuste, donkere kast met Italiaans design bij. Ga je juist voor licht en modern? Kies dan voor een design-boekenkast.
boekenkast met ongelijke vakken

Game on

Je mag je nooit, maar dan ook nooit, vervelen in je mancave. Nu heb je daar je boekenkast voor, maar stel je hebt geen zin om te lezen…. zorg voor een spel. Hang een dartbord op, kies voor een pooltafel of een tafelvoetbalspel. Een Playstation, niet zo origineel, maar dat kan natuurlijk ook.
P.S. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste boekenkast. Wij zijn een expert in kasten voor mancaves (en andere ruimtes), dus we denken graag met je mee.
inloopkast op zolder

Lees meer over:
Gepost in Boekenkasten, Kasten op maat | Reacties uitgeschakeld voor Een mancave inrichten doe je zo!