Feng Shui in de slaapkamer

Feng Shui in de slaapkamer

21 april 2016 | door: kastengigant

Feng Shui in uw slaapkamer

Door Feng Shui toe te passen in uw slaapkamer, creëert u een ruimte van rust en harmonie, waarin u beter slaapt en energieker wakker wordt. Volgens Feng Shui is een goede slaapkamer opgeruimd, ordelijk, ingericht met natuurlijke materialen en voorzien van zachte, lichte en rustige kleuren. Kleren op de grond of andere rondslingerende spullen belemmeren de vrije stroom van energie. Om dit te voorkomen is de keuze voor de juiste kledingkast dus van groot belang!
inloopkast op maat

Genoeg opbergruimte

Volgens Feng Shui moeten kleren en losse spullen in uw slaapkamer altijd uit het zicht opgeborgen zijn. Dus geen open kasten of een vrijstaand kledinghangrek. Kies een kast die u helemaal kunt afsluiten, zoals een inloopkast, een schuifdeurkast of een kast met draaideuren. En vooral: kies een kast die precies voldoet aan uw voorkeuren. Denk dus goed na over de indeling van het kastinterieur om te voorkomen dat u na verloop van tijd toch kleding over een stoel gaat leggen. Door een kast op maat te laten maken, bent u zeker van een kast met een indeling die bij u past.
zwart-witte kast

Feng Shui tips voor een kast

Natuurlijke materialen bevorderen volgens de Feng Shui-leer de energie in de ruimte. Kies dus voor een kast van hout of glas. Vermijd spiegels in uw slaapkamer. Deze creëren onrust en belemmeren de energiestroom. U kunt natuurlijk wel een spiegel aan de binnenkant van de kast of kastdeur laten maken. De Feng Shui adviseert te kiezen voor zachte, lichte en rustgevende kleuren. Met rode accenten voegt u wat romantiek toe.
MeervlaksSchuifdeuren

Kast als afscheiding

Niet iedereen gebruikt zijn slaapkamer alleen om te slapen. Gebruikt u uw slaapkamer ook om te studeren of te werken? Volgens Feng Shui is het belangrijk dat de slaapruimte afgescheiden is van de werk- of studeerruimte. Door een kast midden in de ruimte te plaatsen creëert u een duidelijke afscheiding. Zo houdt u de energie in uw slaapruimte gescheiden van die van uw werkplek.
Schermafbeelding 2015-10-01 om 1.07.58 PM

Persoonlijk advies

U kunt zelf uw ideale kast volgens de Feng Shui regels samenstellen in onze online configurators. Of schakel onze kastenspecialisten in voor advies. Telefonisch en per email staan wij voor u klaar. En wij komen zelf bij u aan huis voor een persoonlijk advies. Bovendien meten we dan meteen alle maten op. Wel zo handig!
slaapkamerkast met schuifdeuren

Lees meer over: ,
Gepost in Kledingkasten, Slaapkamerkasten | Reacties uitgeschakeld voor Feng Shui in de slaapkamer