Fijne werkplek in huis

Fijne werkplek in huis

8 oktober 2020 | door: kastengigant

Meer thuiswerken, ook na corona

Door corona is thuiswerken in een stroomversnelling gekomen. En het lijkt een blijvertje te zijn, want veel werknemers bevalt het thuiswerken hartstikke goed. Zo goed, dat ze ook na de coronacrisis graag grotendeels vanuit huis willen blijven werken. Dan heb je thuis wel een goed ingerichte werkplek nodig, want met je laptop op schoot op de bank is alleen maar leuk voor even.
11e969410c097c53a250f352c02541b9173247f9vVkc5jlHtt

Thuiswerkplek inrichten

Hoe je je werkplek goed inricht, is natuurlijk ook afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal gaat het om werk achter je computer. Met een goed verlicht bureau en een ergonomische bureaustoel voldoe je al snel aan de arbo-eisen. Maar je hebt misschien ook een stevige opbergkast nodig voor een printer en andere apparatuur. En een boekenkast voor je naslagwerken, dossiers of ordners.
Schermafbeelding 2013-11-12 om 1.22.58 PM

Maak een aparte werkplek

Thuiswerken is het meest productief en op lange termijn succesvol als je werk en privĂ© zoveel mogelijk gescheiden kunt houden. Zorg dus voor een aparte werkplek. Het liefst in een kamer met een deur die je kunt sluiten als je ‘naar je werk’ gaat. Zo is het voor je huisgenoten duidelijk dat je aan het werk bent en dat ze je niet kunnen storen.
Schermafbeelding 2015-08-31 om 12.59.08 PM
Heb je geen lege kamer over die je tot een thuiskantoor kunt ombouwen? Dan kun je je bureau in een hoekje in de slaapkamer of woonkamer neerzetten. Probeer je werkplek dan wel van de rest af te bakenen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een kast als scheidingswand te gebruiken of een schuifdeurwand te plaatsen.
kamerverdeler

Bijdrage in de kosten door je werkgever

Je werkgever is verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. De kosten daarvan komen voor rekening van de werkgever (art. 44 Arbowet). Dus informeer bij je werkgever wat hij kan bijdragen aan een goede inrichting van je werkplek. Denk bijvoorbeeld aan goede verlichting en een ergonomische inrichting van je werkplek.
kantoorkast op maat

Lees meer over: ,
Gepost in Scheidingswand, Werkplek inrichten | Reacties uitgeschakeld voor Fijne werkplek in huis