Haal meer uit uw kastruimte

Haal meer uit uw kastruimte

27 oktober 2016 | door: kastengigant

Nieuwe kast nodig? Of toch niet?

Heeft u meer opbergruimte nodig? Een nieuwe kast kopen is niet altijd nodig. Er zijn namelijk handige manieren om uw kastruimte beter te benutten en zo meer opbergruimte te creëren in uw bestaande kast.
hoekgarderobekast

Slim opbergen

Hoe benut u uw kastruimte het beste? Vijf slimme tips:

  1. Tip nummer één is opruimen. Ga kritisch door uw spullen en kledingstukken heen. Heeft u iets twee jaar niet gebruikt? Weg ermee. Bij twijfel kunt u het eerst nog een tijdje in een opbergdoos in de schuur of op zolder plaatsen.
  2. Benut de diepte van uw kast beter. Kleding die u niet (vaak) draagt, kunt u achterin plaatsen. Voorin plaatst u natuurlijk de kledingstukken die u vaak draagt.
  3. Kan iets hangen? Zet het dan niet op een plank. Van een strijkplank die aan de muur hangt, heeft u veel minder last dan wanneer deze staand in een opbergkast staat. Dat geldt ook voor een kledingkast: een extra hangroede bovenin (eventueel met garderobelift) of een dassenrek/riemhouder zijn ruimtebesparende accessoires.
  4. Denk ook eens aan de ruimtebesparende kledinghangers waar u meerdere broeken, rokken of hemden op kwijt kunt. Zo creëert u gemakkelijk en snel 5x zoveel plaats in uw kleerkast.
  5. Ondergoed en sokken nemen snel veel ruimte in omdat het lastige items zijn om netjes op te bergen. Dit is het ideale opbergsysteem voor ondergoed!

slaapkamerkast met schuifdeuren

Toch een nieuwe kast?

Heeft u na het toepassen van onze slimme opbergtips toch een extra opbergkast nodig? Koop dan een op maat gemaakte kast. Met maatwerk kunt u namelijk optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Een schuin dak of schuine wanden zijn geen enkel probleem. Denk bovendien goed na over de indeling van de kast. Door vooraf in kaart te brengen wat u allemaal in de kast wilt opbergen, kunt u slim opbergen en dus veel ruimte winnen!
Behoefte aan een deskundige blik? Plan een bezoek in aan één van onze showrooms (Purmerend, Hoofddorp of Breda). Of laat één van onze kastenspecialisten bij u thuis komen en laat u verrassen met creatieve oplossingen voor meer kast- en opbergruimte!
draaideurkast1

Lees meer over:
Gepost in Kasten op maat, Opbergkasten | Reacties uitgeschakeld voor Haal meer uit uw kastruimte