Help, ik zoek een hoge kledingkast

Help, ik zoek een hoge kledingkast

25 januari 2018 | door: kastengigant

Voordelen van een hoge kledingkast

De standaard hoogte van een kledingkast is meestal 222 cm hoog. Hoog genoeg, op het eerste gezicht. Tussen de kast en plafond blijft dan echter vaak ruimte over. En dat is onhandig. Er verzamelt zich alleen maar stof en het is jammer om deze ruimte onbenut te laten. Zeker als u al weinig ruimte heeft.
Wilt u de ruimte tot het plafond wél helemaal benutten? Kies dan voor een extra hoge kledingkast die reikt tot aan het plafond en profiteer van meer opbergruimte. En zo’n plafondhoge kast staat ook nog eens heel erg mooi!
kledingkast

Slaapkamer met een hoog plafond

Woont u in een loft, monumentaal pand, karakteristiek herenhuis of een fabriekswoning en heeft u een slaapkamer met een heel erg hoog plafond? Een standaard kledingkast met een standaard hoogte valt in het niet in zo’n grote, hoge ruimte. De oplossing? Kies voor een zo groot en hoog mogelijke kledingkast. Veel ruimte voor uw kleding én een echte blikvanger in uw slaapkamer.
Schermafbeelding 2015-05-26 om 1.37.19 PM

Hoog, hoger, hoogst

Een extra hoge kledingkast laat u uiteraard op maat maken, zodat alles precies past in uw slaapkamer. Wij maken kledingkasten tot een maximale hoogte van 279 cm. Als uw plafond hoger is dan 279 cm werken we de ruimte tot aan het plafond af met een luxe kastdeksel. Ook kunnen we nog wat hoogte winnen door op de vloer een kastbodemplaat te monteren. Dat is niet alleen heel erg handig als uw vloer niet helemaal gelijk is, maar een kledingkast met een bodemplaat én een kastdeksel ziet er ook nog eens veel mooier en luxer uit.
slaapkamerkast met schuifdeuren
En het kan nog hoger. De Greenpanel schuifdeuren maken wij op maat tot een maximale hoogte van 5 meter hoog. Dit Greenpanel schuifdeursysteem passen wij regelmatig toe als kastenwand in slaapkamers of als scheidingswand tussen slaapkamer en inloopkast. Bijkomend voordeel is dat de schuifdeuren geluidsdempend zijn.
garderobelift

Hoe richt u een hoge kledingkast in?

Een praktisch punt bij zo’n hoge kledingkast: zorg dat u de kleding bovenin ook gemakkelijk kunt pakken. Een garderobelift voor hangende kleding is daarbij een handig hulpmiddel. U kunt natuurlijk ook kiezen voor legplanken, die u gebruikt voor de opslag van seizoenskleding, beddengoed en spullen die u niet dagelijks gebruikt.

Lees meer over:
Gepost in Kledingkasten | Reacties uitgeschakeld voor Help, ik zoek een hoge kledingkast