Hoe richt je een slaapkamer in als smaken verschillen?

Hoe richt je een slaapkamer in als smaken verschillen?

17 november 2016 | door: kastengigant

Mix van stijlen in de slaapkamer

In onze showroom zien we het regelmatig: dat smaken verschillen. Zij wil romantisch, hij wil stoer. Zij gaat voor een klassieke slaapkamer, terwijl het voor hem niet modern en strak genoeg kan zijn. Wat te doen? Omarmen! Breng de smaken samen, want als je uitersten samenbrengt ontstaat juist harmonie. Yin en yang. Om ook het inrichtproces ‘zen’ te houden, geven we u graag enkele tips en uitgangspunten voor een goede mix van smaken in de slaapkamer.
meervlaksdeuren1

Onverwachte mix zorgt juist voor balans

Teveel modern komt vaak kil over. Een overdaad aan accessoires en knusse decoraties maakt een slaapkamer vaak rommelig en onrustig. Hoe brengt u nu het beste van die twee werelden samen? Het draait allemaal om balans. Heeft u een betonnen of kille vloer? Leg er een warm vloerkleed (hoogpolig) op en zet een vintage (nacht)kastje neer.
Een strakke muur is een goede tegenhanger voor een houten vloer, die van zichzelf al warm en sfeervol is. Oma’s antieke stoel en fonkelende kroonluchter worden echte blikvangers naast een moderne kledingkast.
losse kastdeuren

Hoe pakt u het inrichten van de slaapkamer aan?

Maak eerst allebei, afzonderlijk van elkaar, een moodboard. Bundel favoriete kleuren, meubelstukken, stoffen en accessoires op één blad. Het is een goede manier om beide smaken te vergelijken en om te kijken naar wat bij elkaar past. Kies allebei 1 of 2 items, stoffen of kleuren die u heel graag terug wilt zien in uw slaapkamer en laat dat het uitgangspunt zijn voor de verdere inrichting.
hoekgarderobekast

Tips voor kleuren

Kijk vervolgens samen naar diverse slaapkamer-stijlen. Een naturel slaapkamer vormt een goede basis voor het samenbrengen van stoer én knus. Zwart en antraciet is mannelijk, maar met rode en paarse accenten brengt u tevens liefde en passie naar voren.
Kleuren als aqua en turquoise herinneren een zee- en strandliefhebber aan mooie vakanties. Gecombineerd met robuuste, houten meubels of juist een strakke witte schuifdeurkast, creëert u een slaapkamer met karakter.
schuifdeurkast

Mix nieuw en oud

Bij het inrichten van een slaapkamer komen er al snel antieke kastjes, vintage fauteuils en zelfgebreide plaids en kussens om de hoek kijken. Heerlijk! Deze items geven een slaapkamer een zachte en persoonlijke toets. Doen dus. Maar pas op dat u niet inlevert op comfort en praktisch gemak. Dan hebben we het vooral over uw bed en de kledingkast. U wilt natuurlijk wel comfortabel slapen. En een nieuwe kledingkast kunt u helemaal indelen volgens uw wensen, dat is wel zo handig in het gebruik.
luxe zwarte kledingkast

Mix verschillende smaken in één kledingkast

Als u een nieuwe kledingkast wilt kopen, kijk dan eens naar een kledingkast met meervlaksdeuren. Met deze schuifdeuren kunt u namelijk eindeloos combineren. U kunt deurpanelen kiezen waarbij u verschillende materialen (bijvoorbeeld  hout en glas  met elkaar mixt. Of maak een verrassende kleurencombinatie.
Voor meer informatie en advies over hoe u verschillende smaken in één slaapkamerkast kunt combineren kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Of breng een bezoek aan één van onze showrooms (in Hoofddorp, Purmerend of Breda)

Lees meer over:
Gepost in Kledingkasten, Slaapkamerkasten | Reacties uitgeschakeld voor Hoe richt je een slaapkamer in als smaken verschillen?