Hoe richt je een tiny house in?

Hoe richt je een tiny house in?

4 juli 2019 | door: kastengigant

Tiny houses zijn hip

Klein wonen is populair. Voor de één noodzaak omdat een tiny house wonen betaalbaar(der) maakt. En voor de ander is een tiny house een bewuste keuze in minimalistisch wonen en leven. Tiny houses zien er natuurlijk ook superleuk uit, dus misschien is dat wel jouw reden om in een tiny house te  willen wonen. Wat de reden ook is: jouw tiny house moet ingericht worden. Hoe pak je dat aan? We helpen je graag op weg met een paar handige tips voor de inrichting!
Schermafbeelding 2019-05-29 om 11.26.29

Voordat je begint…..

Het idee achter wonen in een tiny house is dat je alleen spullen hebt die je ook écht gebruikt. En dus geen spullen die je ‘misschien ooit nog eens gaat gebruiken’. Begin dus eerst met heel rigoureus je kledingkasten, keukenkasten en opbergkasten op te ruimen. Gebruik je het niet of nauwelijks? Weg ermee! Vergeet niet dat een emotionele band ook telt. Je mag best een paar “nutteloze” items met mooie herinneringen meenemen.
kastinterieur

Kasten en andere meubels voor tiny houses

Bij het inrichten van een tiny house moet je alle ruimte slim gebruiken en meubels slim kiezen. Voldoende opbergruimte is een must om je huisje netjes te houden. Dit zijn onze tips:

  • Gebruik multifunctionele meubels. Bijvoorbeeld een zitbank met opbergruimte eronder of een hoogslaper met een bureau en kastruimte onder het bed.
  • Een lage kast onder de vensterbank wordt een zitbankje én kastruimte ineen.
  • Een tafel neemt veel ruimte in beslag, maar heb je wél nodig. Kies voor een uitschuifbare of inklapbare tafel. Of gebruik een lage kast als tafel om aan te eten (met kussentjes op de grond om op te zitten).
  • Ga de hoogte in en benut een hele muur als kastenwand. Dit kan ook tegen een muur met een schuine wand of schuin dak. Je kunt ook een kastenwand boven en om de deur heen bouwen.
  • Heb je een trap? Maak van de ruimte onder de trap een kast. Of maak lades van de traptreden.
  • Heb je ruimte voor een scheidingswand? Gebruik geen dun wandje, maar maak je scheidingswand functioneel met een kastenwand voor extra opbergruimte of een plek om de televisie in te zetten.

regal-dachschrage

Op zoek naar een op maat gemaakte kast voor jouw tiny house?

Schakel onze hulp in. Stuur ons foto’s en maten van jouw ruimte of plan een bezoek aan huis in. Wij komen graag bij je langs voor persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.
Schermafbeelding 2015-08-31 om 12.59.08 PM

Lees meer over:
Gepost in Kasten op maat | Reacties uitgeschakeld voor Hoe richt je een tiny house in?