Inbouwkast in de slaapkamer

Inbouwkast in de slaapkamer

23 maart 2017 | door: kastengigant

De voordelen van een inbouwkast

Vaak is de slaapkamer niet de grootste kamer van het huis. Toch moet er een (groot) bed in en vinden we het ook handig als er een nachtkastje, een kledingkast en wat gezellige accessoires in staan. Hoe gaat dat allemaal in uw slaapkamer passen? Een op maat gemaakte inbouwkast is in zo’n geval een echte uitkomst. Inbouwkasten zijn praktisch en ruimtebesparend. Dus slim voor een kleine slaapkamer, maar ook vernieuwend en sfeervol in een grote kamer.
losse kastdeuren

Open kast of toch liever een kast met deuren?

Als u besluit om een inbouwkast in uw slaapkamer te laten maken, dan heeft u de keuze uit een open inbouwkast of een kast met deuren. Door de kast open te laten creëert u meer ruimte en dat kan prettig zijn om een kleine slaapkamer groter te doen lijken. De twee grote nadelen van een open inbouwkast zijn (1) het stof  dat neerslaat op uw kleding en (2) het oogt snel wat rommelig. Kies hier dus niet voor als u moeite heeft om uw kledingkast netjes en op orde te houden.
Een handige tip voor een inbouwkast met deuren in een kleine slaapkamer: geef de kastdeuren dezelfde kleur (bij voorkeur een lichte kleur) als de muren. Of voorzie één van de kastdeuren van een spiegel, dat maakt de kamer visueel groter.
winkelinrichting kasten

Schuifdeur voor inbouwkast

U gaat voor een kast met deuren? Dan heeft u de keuze uit een draaideurkast of schuifdeuren voor uw inbouwkast. Een schuifdeur is erg populair, want u verliest geen ruimte. Bovendien kunt u de schuifdeuren los bestellen, en op maat, zodat u deze ook eenvoudig voor uw bestaande inbouwkast kunt plaatsen.
Niet alleen het praktische aspect telt mee, een schuifdeur straalt luxe uit en kan gemaakt worden in oneindig veel verschillende stijlen. Wat dacht u van dé trend van nu: barndeuren voor een landelijk interieur? Of robuuste loftdeuren in een slaapkamer met een industriële of stoere look? Neemt u eens een kijkje in onze online schuifdeurenconfigurator en zie wat er allemaal mogelijk is.
zwart-witte kast

Inbouwkast op maat

Heeft u een slaapkamer op zolder of komt de inbouwkast tegen een schuine wand? Dat is geen enkel probleem. Een inbouwkast wordt bij ons altijd op maat gemaakt, dus ook onder een schuin dak of tegen een schuine wand. Maatwerk heeft daarnaast als voordeel dat u de beschikbare ruimte optimaal kunt benutten. Én u kunt de kast helemaal (zowel uiterlijk als indeling) aanpassen aan uw eigen wensen en behoeften.
schuifdeurkast

Ook zo’n mooie inbouwkast op maat laten maken?

Stel zelf úw eigen inbouwkast samen op onze website. Of breng een bezoekje aan één van onze showrooms!

Lees meer over: ,
Gepost in Schuifdeuren, Schuifdeurkasten, Slaapkamerkasten | Reacties uitgeschakeld voor Inbouwkast in de slaapkamer