Inbouwkast in de woonkamer? Doen!

Inbouwkast in de woonkamer? Doen!

12 december 2019 | door: kastengigant

Inbouwkast in de woonkamer

In elke woonkamer is opbergruimte nodig. Voor glazen, servies en linnengoed, speelgoed, boeken, spelletjes. Spullen die je wel graag binnen handbereik hebt, maar ook het liefst uit het zicht. In een kast, maar welk type kast kies je? Het grote voordeel van een inbouwkast is dat alle ruimte optimaal wordt benut en je behoudt een ruimtelijk gevoel in de woonkamer. Met een grote kast of meerdere kasten kan een huiskamer snel klein en volgepropt overkomen. Met een volledig geïntegreerde kast heb je dat probleem niet.
Schermafbeelding 2019-08-19 om 16.33.37

Ruimte benutten

Denk je nu ‘maar waar moet ik zo’n inbouwkast plaatsen in mijn woonkamer’? Een inbouwkast kan overal. Bijvoorbeeld tussen twee muren, onder een trap of in een hoek van de woonkamer. U kunt een inbouwkast zelfs inzetten als scheiding tussen bijvoorbeeld de keuken en de woonkamer. In elke woonkamer is wel een geschikte plek te vinden voor een inbouwkast.
Schermafbeelding 2019-08-19 om 16.40.22

Welke indeling is handig voor je inbouwkast?

Kies je voor een open kast of een dichte inbouwkast? Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.
Wil je de kast enkel gebruiken als sfeermaker met veel foto’s en decoraties erin? Of wil je er je boeken of een mooie verzameling tentoonstellen? Dan is een open inbouwkast de juiste keuze.
Schermafbeelding 2018-04-04 om 16.23.42
Gaat het je juist om het opbergen van spullen? Kies dan voor een dichte inbouwkast, zodat je alle spullen uit het zicht hebt. Bovendien heb je met een dichte kast diverse opties voor de indeling. Naast gewone legplanken is het ook mogelijk om lades in de kast te verwerken. Of een uittrekbare plank voor een laptop of toetsenbord van je pc.
Onze tip: Bedenk eerst waar je de inbouwkast voor wilt gebruiken. Welke spullen wil je er allemaal in kwijt? Hoe hoog, diep en breed zijn deze spullen? Ga dan pas aan de slag met het indelen.
keukenkasten

Prijzen van een inbouwkast op maat

Een inbouwkast wordt altijd op maat gemaakt. Daarom hebben we geen standaard prijslijst voor inbouwkasten, want de kosten zijn afhankelijk van de grootte van de kast, de materialen en de indeling. Voor een goede indicatie kun je in onze online configurator je ideale inbouwkast samenstellen. Daarin kun je de afmeting van je kast opgeven, deuren en kleuren selecteren, etc. Je ziet meteen wat de kosten zijn van de door jou samengestelde inbouwkast.
Heb je speciale wensen, zoals een hoekkast of moeten er allerlei leidingen weggewerkt worden? Je kunt natuurlijk ook een offerte op maat opvragen!
wandkast woonkamer zwart

Lees meer over:
Gepost in Woonkamerkasten | Reacties uitgeschakeld voor Inbouwkast in de woonkamer? Doen!