Inloopkast inrichten: 5 handige tips

Inloopkast inrichten: 5 handige tips

4 januari 2018 | door: kastengigant

Geweldig, die nieuwe inloopkast!

Als u eerst een standaard 2- of 3-deurs kledingkast had, zult u vast heel blij zijn met uw nieuwe inloopkast. Heerlijk, zo’n zee aan ruimte. Maar nu? Het goed inrichten van een inloopkast kan nog een hele klus zijn. Het begint met goed nadenken over wat u precies wilt, waar u het wilt en hoe u het wilt. Daarom geven wij u 5 handige tips voor het organiseren van uw inloopkast.
inloopkast

5 inloopkast tips

 1. Maak gebruik van accessoires
  Een inloopkast is een hele investering, maar maak niet de fout om op de kosten te beknibbelen door handige accessoires achterwege te laten. De accessoires maken hét verschil tussen een rommelige inloopkast en een nette, overzichtelijke kast. Denk aan een ladeverdeler voor sokken, ondergoed of sieraden. Een uittrekbaar dassenrek voor sjaals en stropdassen of een riemhouder.
  riemhouder
 2. Plek voor schoenen
  Nee, de ruimte onder uw hangroede is niet gemaakt om schoenen neer te zetten. Het wordt rommelig, laarzen passen niet en de schoenen achteraan zijn niet zichtbaar. Reserveer in uw inloopkast dus altijd ruimte voor een schoenenrek of -plankje voor uw schoenen.
  schoenenkast
 3. Goede verlichting
  Misschien wel de belangrijkste tip: zorg voor een goede verlichting in uw inloopkast. Probeer maar eens een donkerblauwe van een zwarte broek te onderscheiden in slecht licht, dat lukt niet! Om uw outfit goed te kunnen beoordelen is de plaats van de verlichting belangrijk, maar ook de kleur. Geel licht geeft een vertekend beeld en in fel wit licht bekijkt niemand zichzelf graag. Spots in het plafond of in de kast, die u alle kanten op kunt draaien, zijn heel handig!
  schuifdeurkast met spiegel
 4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
  Een inloopkast zonder spiegels…. dat kan natuurlijk niet. Hoe groter, hoe beter. Zorg er voor dat u uzelf helemaal kunt bekijken, van dichtbij, maar ook van een afstandje. Heeft u een inloopkast met kastdeuren? Dan kunt u kiezen voor een spiegel aan de binnenkant van de kast, maar het is ook mogelijk om een hele kastdeur te vullen met een spiegel (een spiegeldeur).
  kledingkast met spiegel
 5. Benut de hoogte
  Heeft u een plafondhoge kast? Superhandig , want dat heeft u extra veel ruimte om te benutten. Kies voor extra hangruimte door twee hangroedes of stangen boven elkaar te plaatsen. Met een garderobelift kunt u de bovenste kledingstukken gemakkelijk pakken. Ook is het handig om de bovenste legplanken te gebruiken voor beddengoed, tassen of kledingstukken die u even niet gebruikt (zomer versus winterkleding).
  Schermafbeelding 2015-05-26 om 1.38.35 PM

Pas deze inrichtingstips toe en u zult nóg meer genieten van uw inloopkast!
 

Lees meer over:
Gepost in Inloopkasten | Reacties uitgeschakeld voor Inloopkast inrichten: 5 handige tips