Inloopkasten in Amsterdam

Inloopkasten in Amsterdam

23 april 2020 | door: kastengigant

Ruimte benutten met een inloopkast

Als er één stad is waar we veel inloopkasten plaatsen dan is het wel Amsterdam. Logisch, omdat het ook een grote stad is, zul je denken, maar dat is niet de reden. Een inloopkast is in Amsterdam zo gewild, omdat de ruimte in de oude panden en appartementen vaak erg beperkt is. Letterlijk elke centimeter aan ruimte moet efficiënt benut worden.
Denk je bij een inloopkast aan een grote, lompe kast? Niks is minder waar, want juist inloopkasten kun je uitstekend subtiel verwerken in je interieur.
Schermafbeelding 2019-05-29 om 11.23.57

Samen ontwerpen

Vaak ontwerpen we de inloopkast samen met de klant en komen we eerst bij u thuis een kijkje nemen. Wat zijn de mogelijkheden? Waar maken we de kast? Komt de inloopkast in de slaapkamer of wordt het een ensuite kast in een aparte kamer naast de slaapkamer. En net zo belangrijk: welke stijl kast wil je?
Zeker als je in een mooi, oud monumentaal pand in Amsterdam woont met karakteristieke architectuur en afwerkingen dan wil je de nieuwe kast natuurlijk perfect laten aansluiten op het bestaande houtwerk en/of andere deuren in huis.
detail barndeur

Klassiek of modern?

In een klassiek pand valt de keuze al snel op paneeldeuren of stijldeuren. De stijlvolle vormen en kleuren van stijldeuren komen goed tot hun recht in een klassieke of romantische inrichting.
Het is ook mooi om moderne kasten te integreren in een oud pand. De combinatie van modern en klassiek maakt je interieur spannend. Als je er maar voor zorgt dat er een prettig samenspel ontstaat tussen de klassieke en moderne elementen. De inloopkast kan gemaakt worden in een superstrakke moderne stijl, waarbij deze als het ware wordt geïntegreerd in de wand. Dat is het grote voordeel van een inloopkast op maat: (bijna) alles kan!
inloopkast

Indeling van de inloopkast

Denk ook goed na over de indeling van de kast (het kastinterieur). Met de juiste indeling benut je de ruimte zo effectief mogelijk. Het is het mooist om de open delen en gesloten delen symmetrisch te plaatsen. Daarbij inventariseren we:

  • Hoeveel hangruimte, lades en legplanken heb je nodig?
  • Hoeveel hoeken hebben we en hoe gaan we daar mee om?
  • Wordt het een open inloopkast of is er plaats voor schuifdeuren?
  • Zijn spiegeldeuren gewenst om de ruimte groter te laten lijken?
  • Kunnen we de hangroedes laten doorlopen in de hoeken?

LEDstrips

Inloopkast op maat

Als specialist op het gebied van inloopkasten op maat kun je erop vertrouwen dat we overal aan denken. Ook oude leidingen en scheve vloeren zijn geen probleem voor ons.
Dus woon je in Amsterdam of omgeving en ben je op zoek naar een mooie en praktische inloopkast? Aarzel niet en maak een afspraak. Of kom eerst even een kijkje nemen in onze showroom in Hoofddorp of Purmerend.
schuifdeurkast met spiegel

Lees meer over:
Gepost in Inloopkasten | Reacties uitgeschakeld voor Inloopkasten in Amsterdam