Klassieke garderobekast

Klassieke garderobekast

13 september 2018 | door: kastengigant

Kledingkast met een klassieke uitstraling

Een klassieke garderobekast heeft een chique en stijlvolle uitstraling die goed past in een landelijke of romantische inrichting van bijvoorbeeld een jaren-30 woning. Antieke kasten en echte klassiekers van massief mahonie of barokke kasten met decoratief snijwerk zult u bij ons niet vinden. Maar wél elegante garderobekasten van goede kwaliteit met een luxe, klassieke uitstraling, die perfect passen in een klassiek interieur.
stijldeuren2
Deze klassieke garderobekasten herkent u aan hun elegante vormen en gefreesde stijldeuren. Dat wil echter niet zeggen dat alle klassieke garderobekasten op elkaar lijken. Integendeel. Als u op zoek bent naar een klassieke garderobekast dan heeft u nog best wat om uit te kiezen.

Draaideur of schuifdeur?

De eerste keuze om te maken is het type kast: wilt u een klassieke schuifdeurkast of draaideurkast? Een draaideurkast heeft een klassiek imago, maar ook een schuifdeurkast kunt u met een klassieke look kopen. Maak deze keuze dus niet alleen op basis van uitstraling, maar ook praktisch. Een schuifdeurkast neemt wat minder ruimte in beslag, omdat u geen rekening hoeft te houden met het openen van de de deuren.
witte kledingkast

Klassieke én eigentijdse kast

De deurvulling en de details zoals de deurgrepen bepalen de look van de kast. De basis van een klassieke garderobekast zijn paneeldeuren of stijldeuren met frezingen. Het aantal vlakken op een deur kunt u zelf bepalen:
Schermafbeelding 2018-08-27 om 14.24.26
Let ook op de details zoals de omlijsting en de handgrepen van uw kastdeuren. De bronzen handgrepen passen goed bij een klassieke garderobekast. Er is een klassieke uitvoering met fraaie rondingen, maar ook een wat modernere uitvoering met rechte lijnen. Ook zijn er diverse aluminium handgrepen, die goed uitpakken bij de klassieke woonstijl.
Daarnaast kiest u voor een kleur en stijl, zoals bijvoorbeeld:

  • Een royale, oversized garderobekast met echte klassieke landhuisdeuren, die verkrijgbaar zijn in diverse lichte, donkere en grijze kleuren. Het mag allemaal wat grootser in een klassieke woonstijl.
  • Nieuw klassiek; landhuisdeuren met een moderne frezing in hoogglans wit of een opvallende kleur, zoals blauw of rood
    Schermafbeelding 2017-06-19 om 12.43.18
  • Maak uw klassieke woonstijl moderner door te kiezen voor een luxe, hoogglans garderobekast waarbij u de zwarte lak combineert met een licht houtdecor. Glamour!
    luxe zwarte kledingkast
  • Een ‘ouderwetse’ kast met een eigentijds randje, bijvoorbeeld een schuifdeurkast met barndeuren. Hip en toch een oude uitstraling, die perfect past in een landelijk interieur.
  • barndeuren

Handig, zo’n opsomming van mogelijkheden, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf te kijken wat er allemaal kan. Ga daarom snel naar onze online kastendesigner en stel zelf uw ideale garderobekast met klassieke elementen samen. Kies eerst voor draaideur of schuifdeur en selecteer vervolgens de klassieke stijldeuren.
Telerik.Web.UI.WebResource

Klassieke garderobekast op maat

Een goede garderobekast gaat jarenlang mee. Zorg er daarom voor dat u helemaal tevreden bent met zowel de uitstraling van uw kast als de indeling en laat uw nieuwe garderobekast op maat maken. Meer weten? Neem eens een kijkje op onze website!
Schoenkast

Lees meer over:
Gepost in Garderobekasten | Reacties uitgeschakeld voor Klassieke garderobekast