Kledingkast opruimen: 5 handige tips

Kledingkast opruimen: 5 handige tips

2 januari 2014 | door: kastengigant

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Naast afvallen en stoppen met roken, willen we ook graag ons huis opruimen en opknappen. Met deze opruimtips voor uw kledingkast kunt u direct aan de slag. Veel succes!

1. Kledingkast schoonmaken

Haal eerst alles, maar dan ook echt alles, uit uw kledingkast. Maak daarna uw kast schoon met een vochtige doek. Vergeet ook niet om alle kleerhangers af te stoffen.

2. Kleding sorteren

Daarna gaat u uw kleding sorteren. Maak drie stapels: eentje met alle mooie kleren die u beslist wilt houden, eentje met alle kleren die weg kunnen en tenslotte nog een stapel met alle kledingstukken waarover u twijfelt. De kleren die weg kunnen en niet kapot zijn, kunt u weggeven aan familie of vrienden. Of doneren aan het Leger des Heils.
kledingkast opruimen

3. Twijfelgevallen

Kijk dan naar de kleding waar u over twijfelt. Maak keuzes. Is kapotte kleding te repareren? Zo ja, stel die klus dan niet langer uit. Zo nee, gooi deze dan alsnog weg. Kleding die u al langer dan een jaar niet gedragen heeft, kunt u net zo goed weg doen. Zitten er kledingstukken bij met emotionele waarde? Leg ze dan bij elkaar en maak er een mooie foto van. Zo bewaart u wél de herinnering, maar niet de kleding zelf. Blijven er dan nog spullen over waar u twijfelt? Bewaar ze zolang in een andere kast of doos. Over een half jaar kunt u alles wat u dan nog steeds niet gedragen heeft, met een gerust hart wegdoen.
kledingkast met lades

4. Kledingkast indelen

Dan wordt het tijd om de stapel met kleding, die u wilt houden, te gaan sorteren. Vouw alle broeken netjes op en leg of hang alle broeken van dezelfde kleur bij elkaar in uw kledingkast. Hang zo ook alle jurken, rokken, blouses en jasjes bij elkaar. Maak aparte stapels voor truien, shirts met lange mouwen, shirts met korte mouwen en nachtkleding. Gebruik hangmandjes of lades om uw sokken, panty’s, ondergoed en sjaals in op te bergen.

5. Houd uw kledingkast opgeruimd

Houd uw kledingkast netjes door alle kleding steeds op de juiste plek terug te leggen. En heeft u nieuwe kleren gekocht? Gooi dan meteen een paar oude spullen weg! Alhoewel…. wat ons betreft mag u natuurlijk ook een nieuwe kledingkast kopen 😉

Lees meer over: ,
Gepost in Kledingkasten | Geen Reacties »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *