Knieschot kasten op maat

Knieschot kasten op maat

30 juli 2020 | door: kastengigant

Knieschot kasten op zolder

Onbenutte ruimte onder het schuine dak op zolder is een ideale plek voor een kast. Het is echter ook een lastige plek, waar je niet gemakkelijk een standaard lage kast of dressoir kunt plaatsen. Een op maat gemaakte schuine kast is dan de enige oplossing. En daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Meestal plaatsen we een lage schuifdeurkast onder het knieschot. Zo’n schuine kast loopt dus parallel aan het dak. Maar er zijn meer mogelijkheden.
zolderkast

Knieschot kast met schuifdeuren of draaideuren

Zoals gezegd maken wij meestal knieschot kasten met schuifdeuren. Schuifdeuren zijn de beste oplossing als je weinig loop- of bewegingsruimte hebt op zolder. Je hoeft dan geen rekening te houden met de draaicirkel van draaideurtjes.
Maar schuifdeuren hebben ook nadelen. De kast kan nooit helemaal open en zeker op een zolder kan dat lastig zijn. Zie je jezelf al achter de schotten kruipen om spullen op te zoeken? Een paar keer per jaar is dat niet misschien zo erg, maar als je in je knieschot kast spullen wilt opbergen die je regelmatig nodig hebt, dan zijn draaideuren een stuk praktischer.
Schermafbeelding 2015-07-13 om 11.50.15 AM
Je hebt de keuze uit kastdeuren in verschillende kleuren en decoren. Bij zowel de schuif- als draaideuren vind je deuren met klassieke, landelijke en moderne belijningen. Met een bijpassende handgreep. Je kunt de mogelijkheden bekijken in onze online kastenconfigurator of breng een bezoekje aan één van onze showrooms (in Hoofddorp, Purmerend of Breda).
grepen loftdeur

Knieschot kast met werkblad

Wil je de zolder dagelijks als kantoor-, hobby- of werkruimte gaan gebruiken? Dan is het een idee om een werkblad in de knieschotkast te integreren. Bij dagelijks gebruik is een open knieschot kast zonder deuren ook een goede optie. Je boeken, ordners, stoffen of andere hobbymaterialen liggen dan altijd in het zicht en je hoeft ze maar te grijpen. Praktisch gemak! Als het knieschot hoog genoeg is, kun je de kast indelen met legplanken of een ladeblok laten inbouwen.
Schermafbeelding 2019-05-15 om 11.56.49

Knieschot kast op maat laten maken

Knieschotkasten zijn échte maatwerk kasten. Dat is ook de reden waarom je deze kasten niet zelf kunt samenstellen en bestellen in onze online configurator. De configurator is wel handig om alvast een aantal mogelijkheden te bekijken, zoals de looks en kleuren van de deuren.
Daarnaast is het goed om een afspraak maken met één van onze kastenspecialisten. Dat kan gewoon bij je thuis. Wij kunnen de zolderruimte bekijken en inmeten, alle opties en wensen met je doornemen en je daarna een offerte sturen voor jouw op maat gemaakte knieschotkast.
lageschuifdeurkast
 

Lees meer over:
Gepost in Zolderkasten | Reacties uitgeschakeld voor Knieschot kasten op maat