Lentekriebels

Lentekriebels

7 april 2016 | door: kastengigant

Haal de lente in huis

Het is weer lente! En dan begint het te kriebelen. We willen naar buiten. Terrasje pikken, in de tuin werken of gewoon lekker in het zonnetje zitten. Maar… het kan buiten nog behoorlijk fris zijn. Vandaar dat we dat lentegevoel naar binnen willen halen. En dat doen we met een frisse voorjaarsschoonmaak en een lente-styling van je kasten.
gele kasten

Grote kasten-schoonmaak

Wij van Kastengigant focussen natuurlijk op de kasten. Dus haal je kasten eens helemaal leeg. En dan bedoelen we niet alleen kledingkasten, maar echt alle kasten. Dus ook keukenkasten, servieskasten, vitrinekasten, voorraadkasten, garderobekasten, de kastenwand in de woonkamer, speelgoedkasten, archiefkasten en andere opbergkastjes. Haal ze één voor één helemaal leeg en geef de kast een grondige schoonmaakbeurt.
Zuig je kast eerst goed uit en ga daarna met een vochtig doekje (met een milde natuurlijke reiniger) over alle planken, grepen en de binnen- en buitenkant van je kast. Droog de kast met een schone droge doek af om te voorkomen dat hout kromtrekt. Een spiegeldeur poets je met een doekje met wat glasreiniger erop. Houten kasten kun je daarna nog met meubelwas inwrijven om ze lekker te laten glanzen.
kledingkast met lades

Spullen weggooien

Natuurlijk gaan we niet alle spullen zomaar terug zetten of hangen, want we willen graag meer overzicht en ruimte in onze kast. Dus gooi spullen die je toch niet meer gebruikt weg. Evenals kapotte kledingstukken die niet meer te repareren zijn, kapot speelgoed, producten die hun uiterste houdbaarheidsdatum al hebben overschreden, etc.
Heb je moeite met weggooien? Stop alle spullen waar je over twijfelt in een grote doos, schrijf er een datum (bijvoorbeeld zes maanden later) op en zet de doos in de garage. Zes maanden later gooi je de doos met alle spullen die er dan nog in zitten gewoon weg.
witte kledingkast

Laat je kast lekker fris ruiken

Hangt er een muffe geur in je kast? Dat probleem moeten we eerst oplossen. Een muffe geur ontstaat vaak door vocht. Dus stop geen vochtige spullen in je kast! En zorg voor voldoende ventilatie door je kast af en toe open te zetten, je kast niet té vol te proppen of een ventilatierooster aan te brengen.
Als dat is geregeld, kan een lekker geurtje zorgen voor een extra lentegevoel. Denk aan een stuk lavendelzeep, geurzakjes/doekjes of  maak zelf zo’n ouderwets geurzakje met een mix van gedroogde kruiden en bloemen.
Schermafbeelding 2013-11-12 om 1.22.58 PM

Stylingtips voor je kasten

Om het voorjaarsgevoel in huis te halen hoef je geen complete metamorfose door te voeren. Met een paar eenvoudige tips haal je de lente al in huis:

  1. Zet een aantal spullen in frisse voorjaarskleuren (groen, geel, pastelkleuren) in groepjes bij elkaar. Denk aan vaasjes, kaarsen, servies, glaswerk, blikjes, een verzameling of kinderspeelgoed. De kleuren moeten voor de samenhang zorgen. Zet er ook een paar spullen met een andere, neutrale kleur tussen. Dat maakt het net wat spannender. Zet het niet te vol. Zorg voor ruimte rondom de verschillende groepjes, dat houdt het luchtig.
  2. Verse bloemen horen er natuurlijk ook bij. Denk aan tulpen, heerlijk geurende hyacinten of blauwe druifjes. Zet ze op een buffetkast in zorgvuldig bij elkaar gezochte kleine vaasjes, die bijvoorbeeld in hoogte en breedte variëren. Dat geeft een extra leuk effect.
  3. Zet een aantal glazen potten of vazen in je kastenwand met daarin citroenen en limoenen. Of groene appels (Granny Smith). De gele en groene kleuren geven een frisse en zonnige sfeer. In de keukenkast zijn frisgroene kruidenplantjes in mooie potjes een lust voor het oog.
  4. Met een nieuw dekbedovertrek in frisse lentekleuren of een mooie bloemetjes-sprei geef je de slaapkamer snel een nieuwe look. Of geef je bankstel een oppepper met vrolijke bloemenkussens.

moderne kledingkast wit

Lees meer over: , ,
Gepost in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Lentekriebels