Low-budget inloopkast

Low-budget inloopkast

3 december 2015 | door: kastengigant

Goedkoop een inloopkast maken

Mensen denken vaak dat een inloopkast zelf maken goedkoper is dan er één bestellen. Maar dat is niet altijd het geval. Speciaalzaken en bouwmarkten kunnen materialen veel goedkoper inkopen dan u als particulier. En omdat wij online zoveel kasten verkopen, zijn wij zelfs nog goedkoper dan de bouwmarkten.
Maar we denken graag even met u mee over de vraag hoe u dan wél kunt besparen op uw inloopkast. De winst zit hem in het kastinterieur. Natuurlijk, een bijpassend ladeblok of luxe accessoires zoals een garderobelift of een uittrekbaar dassenrek zorgen voor extra gemak en zien er prachtig uit. Maar, als dat budget-technisch niet haalbaar is, kunt u daar kosten besparen!
open inloopkast

Bespaar kosten op kastinterieur

U wilt goedkoop uw inloopkast inrichten? We zetten 5 handige tips voor u op een rij:

  1. Gebruik simpele haken of knoppen om uw riemen en sjaals op te hangen.
  2. Geef een (oude) boekenplank een likje verf, zodat het past bij de kast en gebruik deze als schoenenrek.
  3. Hangen is goedkoper dan leggen. Bij het hangen van kleding is minder materiaal nodig.
  4. Gebruik opbergdozen om sokken en ondergoed op te bergen in plaats van een ladenblok.
  5. Ook een gordijnroede is multifunctioneel inzetbaar. Hang er met gordijnenhaken bijvoorbeeld uw kettingen aan (zie deze uitgebreide tutorial).

Als u zelf het kastinterieur samenstelt met dozen, planken en zelfgemaakte ophangsystemen dan kan het snel rommelig worden. Terwijl een inloopkast juist orde en rust moet uitstralen. Gebruik daarom zoveel mogelijk dezelfde (en lichte) kleuren.
jewelryboard2_whippycake

DIY ideeën voor uw inloopkast

Wilt u uw inloopkast nog verfraaien met leuke accessoires? Ook die kunt u zelf maken. Maak bijvoorbeeld zelf een spiegel, waarop u een gedicht of mooie tekst zet. Laat u inspireren door dit voorbeeld van Nelleke. Onmisbaar voor elke modeliefhebber is een moodboard, waarop u uw favoriete outfits of inspiratie items ophangt. Een leuke en originele manier om dit te doen, is door zelf een prikbord te maken. Neem een canvas. Doe hier een laag schuimrubber of kussenvulling (niet té dik) overheen en span er daarna een leuke stof over en niet deze vast aan de achterkant.
inloopkast 027

Advies inloopkast

Er komt nogal wat kijken bij het maken van een inloopkast. Wij raden u dan ook aan om eerst advies in te winnen. Onze kastenspecialisten helpen u om uw beschikbare ruimte optimaal te benutten. En zij zien misschien mogelijkheden waar u zelf niet aan heeft gedacht. Als u de juiste keuzes maakt, is een inloopkast een investering waar u jarenlang plezier van zult hebben.
Weet u al precies hoe uw inloopkast eruit moet zien? En heeft u geen moeilijke ruimte met ramen, hoeken, verwarmingsbuizen of een schuin dak? Dan kunt u uw inloopkast ook online samenstellen en bestellen. En komt u er toch niet uit? Neem dan gewoon contact met ons op.
Afspraak_maken

Lees meer over:
Gepost in Inloopkasten | Reacties uitgeschakeld voor Low-budget inloopkast