Maak je slaapkamer naturel

Maak je slaapkamer naturel

| door: Petra Pustjens

Natuurlijk en sfeervol

Een naturel inrichting van een slaapkamer is rustgevend, licht en heerlijk ontspannend. Een fijne ruimte om te slapen en om wakker te worden dus. Bij een naturel interieur gaat het niet om de stijl, maar vooral om het kleur- en materiaalgebruik. Of u nu een minimalistische, moderne inrichting heeft of kiest voor een romantisch of† ambachtelijk interieur, met de juiste kleuren en materialen creŽert u een prachtige, naturel sfeer.

Schermafbeelding 2015-10-01 om 1.07.58 PM

Naturel kleuren

‘Naturel’ betekent niet dat alles wit moet zijn. Integendeel zelfs. Teveel wit geeft uw slaapkamer eerder een frisse sfeer en dat is niet het uitgangspunt van een naturel look. Kies voor beige, taupe en (gebroken) wit als basiskleuren. Om de slaapkamer wat meer karakter of pit te geven, kunt u de natureltinten combineren met een levendige kleur. Denk aan limoengroen, oudroze en kobaltblauw. Verwerk deze kleuren in accenten en accessoires, zodat de rustige, lichte sfeer behouden blijft. Ook bruintinten passen goed bij natuurlijke kleuren. Tip: een extra matte verf geeft muren een warme uitstraling.

stijldeuren2

Inrichten met accessoires

Natuurlijke tinten creŽren eenheid in uw slaapkamer. En ze vormen een goede basis voor meubels en accessoires. Varieer met verschillende materialen. Natuurlijke materialen zoals licht hout, riet, jute† en zachte stoffen zijn ideaal voor bed en accessoires. Telerik.Web.UI.WebResource

Zorg wel voor evenwicht. Heeft u een houten vloer in uw slaapkamer? Daar past een (gebroken) witte kledingkast erg mooi bij. Op een lichte vloer staat een boomstam als kruk of nachtkastje weer erg goed. Decoreer uw slaapkamer met zachte kussen, grof gebreide plaids, een vloerkleed en vergeet de groene plantjes niet. Dit alles zorgt voor een evenwichtig interieur.

Op een naturel slaapkamer raakt u niet snel uitgekeken. De kleuren en materialen zijn tijdloos. Met af en toe nieuwe accessoires of een ander kleuraccent heeft u er jarenlang plezier van.

slaapkamerkast met spiegel

 

 

 

Lees meer over: ,
Gepost in Slaapkamerkasten | Reacties uitgeschakeld voor Maak je slaapkamer naturel