Is uw slaapkamer al winterproof?

Is uw slaapkamer al winterproof?

10 november 2016 | door: kastengigant

Wintersfeer in de slaapkamer

In de koude wintermaanden zoeken we ons bed het liefst zo vroeg mogelijk op en zijn we er in de ochtend moeilijk uit te krijgen. Het is een feit dat we in de herfst en winter veel meer tijd in de slaapkamer doorbrengen. Goed idee dus, om de slaapkamer wat extra aandacht te geven en ‘winterproof’ te maken.
stijldeuren2

Warme kleuren en accessoires

Een houten vloer of een vloer van laminaat is in de winter vaak koud aan de voeten. Tijd voor een heerlijk wollig, harig vloerkleed of schapenvacht op de vloer. Een dik dekbed is vereist voor warmte in bed. Een mooie, wollen plaid, gebreide sprei of zelfgehaakt dekentje zorgen voor extra warmte als dat nodig is. En voor de echte koukleumen raden wij een heerlijke warme kruik aan 😉 Extra veel zachte kussens op uw bed staan ook knus en gezellig in de winter.
In de zomer is een witte, frisse slaapkamer prettig. Maar in de winter kan dat wat steriel en kil overkomen. Durf een warme accentkleur, zoals (mos-)groen of bruintinten toe te passen in de accessoires of schilder een muur in een kleur. U zult zien dat dit uw slaapkamer een stuk warmer en levendiger maakt.
moderne kledingkast wit

Sfeervolle verlichting

De wintermaanden zijn niet alleen koud, maar ook donker. In plaats van één groot licht, is het veel sfeervoller om meerdere (dim-)lampen te gebruiken. Een lamp met een lampenkap op uw nachtkastje, een lichtsnoer of kaarsjes zijn ideale sfeerbrengers.
losse kastdeuren

Nieuwe meubels voor uw slaapkamer?

Bent u van plan om een nieuw bed of een nieuwe kledingkast te kopen? Materialen met een natuurlijke uitstraling dragen bij aan de knusse wintersfeer. Een kast met donkere schuifdeuren in een landelijke stijl staat bijvoorbeeld erg mooi in een warme slaapkamer.
Houdt u van lichte kleuren? Mix en match de panelen van de kastdeuren of kies voor meervlaksdeuren met een naturel én een mooie lichte eiken-look, fris en warm tegelijkertijd. Hoogglans schuifdeuren en metalen meubels kunt u beter vermijden als u uw slaapkamer een warme uitstraling wilt geven.
Telerik.Web.UI.WebResource

Nog een laatste styling-tip

Haal de vakantiefoto’s en souvenirs van uw zomervakantie in de winter van de muur en uit uw slaapkamer. Vervang deze zomerse accessoires door boeken die u graag wilt lezen, een leuke, inspirerende quote aan de muur, lichtjes en kaarsen. Wat dacht u van een geurkaars, met een winterse geur van appeltaart, kaneel of vanille? En dan is uw slaapkamer helemaal ‘winterproof’. Van ons mag u het hele weekend in bed blijven liggen!
slaapkamerkast met schuifdeuren

Lees meer over: ,
Gepost in Kledingkasten, Slaapkamerkasten | Reacties uitgeschakeld voor Is uw slaapkamer al winterproof?