Maak van je zolder een slaapkamer

Maak van je zolder een slaapkamer

16 maart 2018 | door: kastengigant

Van zolder naar slaapkamer

Wilt u van uw zolder een slaapkamer maken? Dan kunt u ongetwijfeld wel wat tips gebruiken bij de inrichting. In de meeste huizen is de zolder namelijk een kleine(re) ruimte met een schuin dak en schuine wanden. Vaak loopt er ook nog de koof van de schoorsteen over een muur. Kortom, om van de zolder een gezellige slaapkamer te maken kan best een uitdaging zijn. Met de juiste inrichting, kleuren en meubels is de zolder wel dé ruimte bij uitstek om een knusse slaapkamer te crëeren.
zolderkast

Licht en lichte kleuren

Vaak heeft een zolder kleine ramen en dus weinig lichtinval. Is dit bij u het geval? Kijk of het mogelijk is om grotere dakramen te plaatsen of misschien is een dakkapel een optie (check eerst de regels bij uw gemeente). Laat meteen horren maken voor de dakramen, zodat u de ramen van uw nieuwe slaapkamer open kunt zetten zonder last te hebben van muggen en insecten.
De meeste zolderkamers hebben één grote lamp hangen. Dat is niet erg sfeervol. Maak er een dimlicht van en investeer in een bedlamp en een stalamp. Of koop een nieuwe kast mét kastverlichting.
inloopkast op zolder
Houd de muren wit of licht, om de kamer zo ruimtelijk mogelijk te maken. Is de zolder heel klein? Kies dan ook voor een lichte vloer.
zolderkast

Waar plaatst u het bed?

Weet u al waar u het bed gaat plaatsen? Het bed wordt nogal eens tegen een (schuine) muur geschoven, maar daar wint u geen ruimte mee. Bovendien is het niet fijn om onder een laag dak wakker te worden. Voor u het weet stoot u uw hoofd. Zet het bed dus in het midden van de kamer. Praktisch, en het geeft de zolder een echt slaapkamergevoel.
lageschuifdeurkast

Kasten voor een zolderkamer

De ruimte onder het schuine dak of tegen de schuine wanden is ideaal om te gebruiken als opbergruimte. Een lage kastenwand is bijvoorbeeld heel handig op zolder. Laat de kast op maat maken, zodat er geen ruimte verloren gaat én u ook de indeling van de kast precies kunt bepalen. Ook als u ruimte heeft voor een hogere kast, maar er buizen of een koof in de weg zitten, dan biedt een schuine kast op maat de oplossing.
Wilt u graag een kledingkast op uw zolder hebben, maar weet u niet goed wat er mogelijk is en hoe u moet beginnen? Schakel een expert in om mee te kijken, de juiste maten op te meten en u te adviseren over alle mogelijkheden.
schuine-wand-kast1

Laatste praktische tip

Houd er rekening mee dat slapen op zolder qua temperatuur heel anders is dan een verdieping lager. In de zomer kan het erg warm worden en in de winter erg koud, een goede dakisolatie is dus een must.
Schermafbeelding 2015-07-13 om 11.50.15 AM

Lees meer over:
Gepost in Zolderkasten | Reacties uitgeschakeld voor Maak van je zolder een slaapkamer