Ontspullen na Kerst!

Ontspullen na Kerst!

26 december 2019 | door: kastengigant

Wat te doen met al die cadeaus?

Sinterklaas is achter de rug. Ook de kerst zit erop. Hoeveel extra spullen heb jij (en de rest van het gezin) in één maand bij elkaar verzameld? Met alle surprises, cadeautjes onder de boom en kerstpakketten lijkt het soms wel alsof je plots met dubbel zoveel speelgoed, servies, kleding en andere spullen zit. We zouden je zomaar een nieuwe kast kunnen aanbevelen 😉 Maar dat doen we niet.
Schermafbeelding 2019-05-29 om 11.13.26

In = Out

Probeer, voordat je halsoverkop een nieuwe kast gaat kopen, eerst eens je kasten wat leger te maken. Kijk welke oude spullen je kunt wegdoen. Een nieuw kledingstuk erin is een oud kledingstuk weg. En dat geldt ook voor speelgoed, boeken en andere items. De dagen na de kerst zijn een goed moment om dit te doen. Het geeft een goed gevoel om het nieuwe jaar opgeruimd te beginnen!
Schermafbeelding 2018-12-17 om 11.11.12

Een nieuwe bestemming voor oude spullen

Met ‘wegdoen’ bedoelen we niet dat je jouw spullen klakkeloos in de vuilnisbak moet gooien. Met tweedehands speelgoed, knuffels en kleding kun je anderen blij maken door het te doneren aan een speelgoedbank of verkoop het via Marktplaats of een rommelmarkt. Doe nóg iets goeds en doneer de opbrengst aan een goed doel.
Vergeet ook niet te recyclen! Het kan erg verleidelijk zijn om alles gewoon hup de container in te gooien, maar juist als je flink gaat ontspullen, heb je ook veel te recyclen.
inloopkast

Vijf handige tips om te ontspullen

  1. Maak een wegdoe-doos. Zet deze in de keuken, bijkeuken of een andere plaats waar je regelmatig komt. Je gooit zo gemakkelijker iets weg.
  2. Begin klein. Denk niet dat je meteen je hele huis moet opruimen, maar begin met één kast of ruimte. Bijvoorbeeld de servieskast, de speelgoedkast, één zolderkast, de slaapkamer van je zoon of dochter of de woonkamer. Is dat nog té groot voor je? Begin dan met één lade of met één legplank van je kledingkast.
  3. Hoeveel tassen heb jij? En hoeveel heb je er echt nodig? Tassen kunnen best lastig zijn om weg te doen, want “misschien heb je ze ooit nodig” of roepen ze een mooie herinnering bij je op. Bedank de tassen die je zelden gebruikt voor hun gedane taken en kies voor één geweldige tas die je elke dag kunt gebruiken.
  4. Die stapel tijdschriften kijkt je al weken, nee maanden, aan. Het ziet er gezellig uit en straks wil je er misschien nog eens doorheen bladeren. Reality check: dat ga je nooit meer doen. Weg ermee! Maak de buurvrouw of je zus er blij mee.
  5. Decoratieve spullen zijn leuk. Tenminste… als het je echt gaat om een mooie decoratie. Ga eens kritisch langs je kasten en planken en vraag je af: is het een item waarvan je eigenlijk niet weer waar je het moet laten of is het ook écht decoratief?
  6. BONUSTIP: ook apps van je smartphone verwijderen geeft een opgeruimd gevoel!

Schermafbeelding 2015-05-26 om 1.38.35 PM

Lees meer over:
Gepost in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ontspullen na Kerst!