Op maat gemaakte kast of niet?

Op maat gemaakte kast of niet?

12 maart 2014 | door: kastengigant

Op maat gemaakte kasten

We merken dat steeds meer klanten bewust kiezen voor op maat gemaakte kasten. U vraagt zich af waarom? Nou, dat komt omdat:

 • standaard kasten vaak geen oplossing bieden
  In een woonkamer met lastige hoeken of slaapkamers met schuine wanden past een standaard kast gewoonweg niet. En dat kan erg vervelend zijn, omdat u juist op die plekken uw ruimte optimaal wilt benutten.
 • ze een unieke kast willen
  Er is niets mis met Ikea kasten, maar het nadeel is dat u overal dezelfde kasten tegenkomt. Door een kast op maat te laten maken, heeft u een kast die niemand anders heeft. Een kast die u helemaal kunt samenstellen, zoals u dat zelf wilt.
 • een op maat gemaakte kast altijd past
  Scheve vloeren of muren, buizen en leidingen of een ongelijk plafond kunnen erg vervelend zijn als u een kast wilt plaatsen. Maar dat geldt niet voor een kast op maat. Die past altijd, omdat we bij het maken van uw kast rekening houden met deze ‘probleempjes’.
 • ze hun kast zelf willen indelen
  Geen mens is gelijk. En geen enkele kast die wij verkopen is gelijk. Niets is fijner dan de mogelijkheid om je kast te kunnen afstemmen op je eigen specifieke wensen. Qua uiterlijk en looks, maar vooral qua indeling. Denk aan een inloopkast met leg- en hangruimte, laden en ruimte voor schoenen. Of een unieke boekenkast, gemaakt voor úw eigen boekenverzameling. Of een speciale woonkamerkast op maat gemaakt om uw verzameling perfect te kunnen tonen.

hoekkledingkast

Op maat gemaakte kasten: duurder of niet?

Natuurlijk betaalt u voor een op maat gemaakte kast wat meer dan voor een standaard kast in een woonwinkel. Maar als u bij ons een offerte aanvraagt of zelf een kast samenstelt in onze online configurator zult u zien dat onze kasten goedkoper zijn dan de ‘maatwerk’ kasten die u bij bouwmarkten als Gamma of Praxis koopt.
Bovendien is een op maat gemaakte kast een investering voor jaren. Zelfs als u gaat verhuizen, kunt u uw op maat gemaakte kast meenemen. De kast is gemakkelijk en snel uit elkaar te halen. En mocht het plafond van uw nieuwe woning lager zijn, dan kunt u het kastinterieur gemakkelijk kleiner zagen. Ik hoor u al denken: wat nu als het plafond van ons nieuwe huis hoger is? Dan belt u ons en kijken we samen naar een geschikte oplossing. Meestal is het nabestellen van een deksel, die bovenop het kastinterieur wordt geplaatst, al voldoende.
Het verhuizen van kasten die speciaal op maat gemaakt zijn voor schuine wanden of rare hoeken is natuurlijk geen optie, omdat uw nieuwe woning waarschijnlijk niet dezelfde hoeken heeft. Maar deze specifieke kastoplossingen zijn meestal wél een verbetering van uw huidige woning. Zo’n op maat gemaakte kast kan in dat geval een waardevermeerdering van uw woning opleveren.
kast schuine wand

Lees meer over: ,
Gepost in Kasten op maat | Geen Reacties »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *