Oude kasten als bron van inspiratie

Oude kasten als bron van inspiratie

18 april 2019 | door: kastengigant

Nieuwe kast? Laat u inspireren door oude kasten

Vintage blijft hot. Een oude brocante kast, oma’s kaptafel, een oude apothekerskast… het zijn allemaal potentiële blikvangers in uw interieur. Twee nadelen:

  1. Oude kasten liggen niet voor het oprapen
  2. U krijgt niet alleen de oude looks, maar ook het oude gestel van de kast

De oplossing? Oud én nieuw gecombineerd. Ontwerp een nieuwe kast met alle moderne gemakken en een oude look. Het resultaat is vaak verbluffend. Laat u voor de looks inspireren door ‘oude’ kasten.
Schermafbeelding 2018-12-17 om 11.13.47

Oude kasten van vroeger

Deze ‘ouderwetse’ kasten zijn eigenlijk kasten van alle tijden. Zij kunnen uitstekend dienen ter inspiratie voor uw nieuwe kast:

  • Een oude timmermanskast bestaande uit 3 modules: 2 meter hoog met aan één kant veel laden (voor spijkers) en daarnaast twee modules met draaideuren en schappen erin. In uw woon- of eetkamer kunt u zo’n kast perfect gebruiken voor bestek, servetten, tafellakens en uw servies. Ook in een slaapkamer kan zo’n kast handig zijn!
  • Sweet memories. Zo’n typische jaren-70 kast met 6 open vakken en eronder 4 lades. Mooi als wandkast voor boeken, foto’s en andere decoraties. In de lades kunt u paperassen en speelgoed kwijt.
  • Een ouderwetse apothekerskast met glazen deuren bovenin en dichte deuren onderin. Een perfect voorbeeld om na te laten maken voor in uw woonkamer als servieskast of vitrinekast.

moderne kledingkast wit

Kleuren en afwerkingen

Ook met kleuren en afwerkingen kunt u een vintage uitstraling creëren. Een gele of mintgroene kast past heel goed in een vintage interieur. Of kies voor aardetinten, zoals bruin, donkergrijs of taupe, in een landelijk interieur.
Oude kasten staan bekend om hun groeven, sleuven en frezingen. Die kun je natuurlijk ook prima nabootsen bij het ontwerpen van een nieuwe kast. Kies voor een kast met klassieke landdeuren met mooie frezingen voor dat mooie, ouderwetse effect.
witte kledingkast

Zelf ontwerpen of laten doen?

Heeft u al precies in gedachten hoe uw nieuwe ‘oude’ kast eruit moet komen te zien? Ga dan aan de slag in onze online kastendesigner of stuur ons een bericht met een schets of afbeeldingen en wij gaan graag voor u aan de slag.
Schermafbeelding 2018-04-04 om 16.23.42 Bonus tip: Wilt u een bestaande inbouwkast een vintage make-over geven? Koop dan geen compleet nieuwe kast als het interieur nog goed is, maar ga voor losse schuifdeuren.

Lees meer over:
Gepost in Kasten op maat | Reacties uitgeschakeld voor Oude kasten als bron van inspiratie