27 april 2017 | door: kastengigant

Slaapkamer rustiek inrichten

De ideale slaapkamer is rustgevend, warm en gezellig. Laten dat nu precies de kenmerken zijn van een rustiek interieur. Een perfecte keuze dus voor inrichting van uw slaapkamer. Een rustieke slaapkamer is ook comfortabel en eenvoudig. Wilt u weten hoe u dat rustieke gevoel creëert in uw slaapkamer? In dit artikel zetten wij enkele handige tips en adviezen voor u op een rij.
Telerik.Web.UI.WebResource

Natuurlijke kleuren en materialen

Naturelkleuren en materialen vormen de basis van een rustieke slaapkamer. Houd de slaapkamermuren licht en wit. Pastelkleuren of trendy kleuren zoals mintgroen en oudroze kunt u terug laten komen in de accessoires en het beddengoed.
Voor het materiaal is er maar één advies: hout! Veel hout, of materiaal met een houten, ruwe en natuurlijke uitstraling. Aarzel bijvoorbeeld niet om een boomstam als krukje of nachtkastje te gebruiken. Andere geschikte materialen zijn bamboe of rotan.
stijldeuren2

Rustieke meubels

De slaapkamermeubels zijn de items waar u extra aandacht aan moet besteden. Het bed en de slaapkamerkasten zijn échte sfeerbepalers. Zoals gezegd is hout een goede materiaalkeuze. Heeft u al een bed of is hout budgettair geen optie? Kies dan voor houten elementen zoals een zelfgemaakt wandbord van steigerhout als hoofdbord voor het bed of als originele muurdecoratie.
Kasten en kastdeuren in een landelijke stijl passen uitstekend in een rustieke slaapkamer. Denk aan barn schuifdeuren, paneeldeuren met een houtdecor of landhuisdeuren met een ‘klassieke’ frezing.
barndeuren

Nog meer rustieke tips

Houd de verlichting in uw rustieke slaapkamer warm en zacht. Gebruik liever meerdere kleine lampjes in plaats van één groot licht. Verzacht de slaapkamer met verschillende soorten textiel. Denk bijvoorbeeld aan linnen, wol of een grof gehaakte plaid of vloerkleed. Metalen accessoires zijn een afrader. Blinkend metaal hoort echt niet thuis in een rustieke slaapkamer.
De vloer heeft ook een grote invloed op de sfeer; een houten vloer of laminaat met een naturel houten kleur en uitstraling passen goed in een rustieke slaapkamer.
slaapkamerkast met schuifdeuren
 

Lees meer over: ,
Gepost in Slaapkamerkasten | Reacties uitgeschakeld voor