Schuifdeur voor een trapgat

Schuifdeur voor een trapgat

3 maart 2016 | door: kastengigant

Weg met de kou

Vooral in de winter kan het een grote ergernis zijn; de warmte die door een open trapgat (op een overloop) verloren gaat. Niet alleen kou, ook geluid kan een reden zijn om een oplossing te zoeken voor het open trapgat. Even snel een schuifdeur plaatsen lijkt een perfecte oplossing. Deze stelling is half waar: ja, een schuifdeur kan een ideale oplossing zijn, maar ‘even snel’ is het vaak niet. Er zijn namelijk een aantal belangrijke punten om op te letten, als u een schuifdeur voor een trapgat wilt plaatsen.
kastenspecialist

Heeft u voldoende ruimte voor een schuifdeur?

Allereerst de beschikbare ruimte. De afmeting van de trapopening zelf is het probleem niet. Omdat wij alle schuifdeuren op maat maken, kunnen wij altijd een passende schuifdeur voor u maken. We plaatsen meestal één of twee schuifdeuren voor een trapgat. Waar vaak het euvel ligt, is de beperkte ruimte naast de trapopgang en de deurpost die daar (meestal) zit. Er is voldoende ruimte nodig om de schuifdeur te laten eindigen: voor een monorail is er 40 mm nodig, bij twee schuifdeuren op een dubbele rail 80 mm.
draaideurkasten

Welke schuifdeur kiest u voor een trapgat?

Daarnaast is de juiste deurvulling van belang. Een volledig houten deurvulling is niet ideaal, want u wilt het liefst kunnen zien of er iemand aan komt lopen. Kiest u voor kleurglas? Houd er dan rekening mee dat er maar één zichtzijde is en dat u boven of onder altijd een lelijke zijde ziet. Wij adviseren daarom het liefst om blankglas of melkglas van 6 mm (veiligheidsglas) te nemen. Dat is volgens ons de beste oplossing. Met doorzichtig of semi-transparant glas kun je altijd zien of er iemand aankomt en het neemt geen licht weg.

Maatwerk

Een schuifdeur voor een trapgat is écht maatwerk. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn in uw huis? Vraag een offerte aan en stuur foto’s en/of schetsen mee, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen informeren over de mogelijkheden en de kosten. Het is ook mogelijk om een persoonlijk advies bij u thuis aan te vragen. Het voordeel hiervan is dat de adviseur direct de juiste maten kan opmeten. Meer weten? Bel onze klantenservice of bezoek één van onze showrooms in Hoofddorp of Purmerend.

Lees meer over: ,
Gepost in Schuifdeuren | Reacties uitgeschakeld voor Schuifdeur voor een trapgat