Schuifdeurkast of draaideurkast

Schuifdeurkast of draaideurkast

18 december 2013 | door: kastengigant

Kast op maat laten maken

Wilt u een kast op maat laten maken? Dan kunt u kiezen uit een zee aan mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld een kast met schuifdeuren? Of een kast met draaideuren? Of misschien wilt u een open kast, zonder deuren? Alles kan! Om u te helpen bij uw keuze hebben wij een aantal voordelen van elk deurtype voor u op een rij gezet.
schuifdeurkast

Schuifdeurkasten

Een kast met schuifdeuren neemt minder ruimte in beslag. Dat kan een groot voordeel zijn. Zeker in een kleine ruimte, bespaart u veel plaats doordat u geen rekening hoeft te houden met openslaande deuren. En bij een schuifdeurkast heeft u de mogelijkheid om in meervlaks-schuifdeuren verschillende materialen te combineren. Hout met glas of spiegel of vlakken in verschillende kleuren.
draaideurkasten

Draaideurkasten

Het voordeel van een draaideurkast is dat u de draaideuren helemaal open kunt doen. Dat is handig als u alles in één oogopslag wilt kunnen bekijken. Draaideurkasten zijn ook vaak wat goedkoper dan een schuifdeurkast, omdat er geen railsysteem nodig is. Draaideurkasten worden dan ook vaak gebruikt als archiefkasten in een kantoor of als opbergkast op zolder. Als u de ruimte maar heeft, passen draaideurkasten eigenlijk altijd in uw interieur. Of u nu kiest voor standaard draaideuren in een mooie kleur of voor stijlvolle draaideuren met een mooie frezing.
Schermafbeelding 2013-11-12 om 1.22.58 PM

Open kast zonder deuren

Een open kledingkast ziet er vaak wat rommelig uit. Maar een open kast is perfect om spullen in uit te stallen. Heeft u een mooie verzameling die u graag wilt laten zien? Dan is een open kast zeer geschikt. Het nadeel is dat een open kast niet stofvrij is. Wilt u uw verzameling stofvrij houden? Kies dan voor een kast met glazen deuren.
luxe wandkast woonkamer
En wilt u een combinatie? Ook dat kan. Denk bijvoorbeeld aan houten deurpanelen in combinatie met glas. Of een kast met een open gedeelte én draaideuren. Alles kan. Dat is het voordeel van een kast op maat laten maken!
 

Lees meer over: ,
Gepost in Draaideurkasten, Open kast zonder deuren, Schuifdeuren, Schuifdeurkasten | Geen Reacties »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *