Schuine kast op maat

Schuine kast op maat

4 februari 2015 | door: kastengigant

kast schuine wand

Een kast onder een schuine wand? Het kan!

Heeft u er schoon genoeg van dat u zoveel ruimte verliest door die schuine wanden? Wilt u het liefst een mooie wandkast onder uw schuin dak plaatsen? Het kan. Wij maken allerlei kasten op maat. Ook schuine kasten. Bij een kast met een schuine achterkant schuinen we het kastinterieur naar achter toe af. Bij een kast met een schuine zijkant schuinen we het kastinterieur én de kastdeuren af. Dat is voor ons geen enkel probleem. Maar…. er zijn wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden.
inloopkast2

Welke kastdeuren wilt u?

De gemakkelijkste én goedkoopste oplossing voor een schuine kast is een kast zonder deuren. Dit is een prima oplossing voor een boekenkast of een opbergkast op zolder. Maar in een woonkamer of slaapkamer moet een kast niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi. En dat bereik je meestal met mooie kastdeuren, die u op uw interieur afstemt. U heeft dan 2 opties:

  • schuine kast met draaideuren
    Bij een draaideurkast met een schuine wand aan de zijkant is het belangrijk om te weten dat de deuren met een schuine bovenkant, maar één kant op kunnen draaien. De deuren kunnen alleen van de schuine wand afdraaien! Bovendien kost een draaideurkast onder een schuin dak meer dan een kast met schuifdeuren. Schuine draaideuren op maat maken kost gewoonweg meer tijd, en dus ook meer geld.
  • schuine kast met schuifdeuren
    Schuifdeuren zijn goedkoper, maar u moet er rekening mee houden dat een schuifdeur volledig open geschoven kan worden. Een rechte deur kan niet het dak in worden geschoven. Dat betekent dat bij een 3-deurs kast maximaal één deur schuin kan zijn. Heeft u twee schuine deuren nodig? Dan wordt het dus automatisch een 4-deurs kast. Als u genoeg ruimte heeft is dat geen probleem,  maar let er op dat de breedte van elke schuifdeur niet smaller wordt dan 650 mm. Die breedte is minimaal nodig om de schuifdeurkast goed te laten functioneren.

kantoorkast met schuifdeuren

Extra diepte nodig voor een schuine schuifdeurkast

Bij schuine kasten met schuifdeuren, wordt nogal eens vergeten dat u extra diepte nodig heeft voor de afstandhouders op de schuine deuren. Daar heeft u 60 mm voor nodig. En de rail van de schuifdeurkast is 80 mm breed, dus u heeft in totaal 140 mm aan extra diepte nodig voor de schuifdeur-oplossing. Als u in uw kast kleding wilt laten hangen, heeft u daar minimaal 500 mm diepte voor nodig. Een kledingkast met hanggedeelte heeft dus zo’n 650 mm aan diepte nodig.

Schuine kast op maat laten maken?

Elke kast onder een schuine wand, wordt op maat gemaakt. Schuine kasten maken kost meer tijd. En dus ook meer geld dan een kant-en-klare oplossing. Gelukkig krijgt u daar ook iets voor terug: een mooie kastenwand die perfect past, zodat u uw ruimte optimaal benut.
Wilt u weten wat het kost om een schuine kastenwand op maat te laten maken? Vraag dan een offerte aan! Omschrijf uw wensen en stuur het liefst een foto of tekening met maten mee. U kunt de maten ook op deze tekening invullen en meesturen bij uw offerte-aanvraag. Of maak een afspraak voor een persoonlijk advies bij u thuis of in één van onze showrooms.
Afspraak_maken

Lees meer over: ,
Gepost in Schuine wand kasten, Zolderkasten | Geen Reacties »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *