Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

11 augustus 2016 | door: kastengigant

Spiegels in een inloopkast

We vallen meteen met de deur in huis: een inloopkast kan niet zonder minimaal één grote spiegel. U moet zichzelf van top tot teen kunnen zien om uw outfit volledig te kunnen controleren. Een losse passpiegel is een optie, maar alleen als u daar voldoende ruimte voor heeft. Bovendien is de plaats van de spiegel ook belangrijk. U moet genoeg afstand van de spiegel kunnen nemen én de verlichting moet goed zijn. Heeft u een enorme inloopkast en voldoende ruimte? Denk dan eens aan een schuine spiegel, zodat u ook uw achterkant in de spiegel kunt zien. Het pashokjes-effect.
kledingkast met spiegel

Kastdeuren als spiegelwand

Heeft u niet voldoende ruimte voor een losse spiegel? Treur niet. Er zijn nog mogelijkheden genoeg om een spiegel in uw inloopkast te verwerken. Een handige oplossing is om spiegelglas te kiezen als deurvulling voor één of enkele kastdeuren. Op die manier kost het u geen extra ruimte. En u profiteert van het bijkomend voordeel dat spiegeldeuren, of zelfs een hele spiegelwand, de kamer groter doen lijken.
Zijn spiegeldeuren of spiegelwanden niet helemaal uw smaak of stijl? Plaats dan een spiegel aan de binnenkant van uw kastdeuren als u een kast met draaideuren heeft. U moet dan wel altijd in een hoek voor de spiegel staan. Maar het is beslist een goed alternatief voor een spiegelwand.

Schoenenkast, met op de achtergrond een schuifwand met alleen maar spiegeldeuren, die de ruimte nóg groter doen lijken

Schoenenkast, met op de achtergrond een schuifwand met alleen maar spiegeldeuren, die de ruimte nóg groter doen lijken

Meer inloopkast tips?

Zoals al kort genoemd, is ook de verlichting een belangrijk punt. U wilt uzelf én de inhoud van uw kledingkast goed kunnen zien. Lees voor meer informatie en handige tips dit artikel over het belang van goede verlichting  in een inloopkast.
Meer weten over de kosten, de mogelijkheden en alle aandachtspunten bij een inloopkast? Lees onze korte uitleg en ga direct aan de slag met het online samenstellen van uw inloopkast.
 

Lees meer over: , ,
Gepost in Inloopkasten | Reacties uitgeschakeld voor Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…