Thuiswerkplek inrichten

Thuiswerkplek inrichten

6 april 2017 | door: kastengigant

Een kantoor of werkplek aan huis

Geen files en volle treinen, flexibele werktijden en geen drukke collega’s om je heen. Thuiswerken is voor veel mensen ideaal. Maar u heeft wel een goede werkplek nodig. De keukentafel als werkplek gebruiken, werkt niet. Werk en privé is dan lastig te scheiden en u wordt snel afgeleid. Om ongestoord te kunnen werken, gaat u dus het beste aan de slag met de inrichting van een ideale thuiswerkplek. De zolder, een logeerkamer of een klein rommelkamertje zijn ideale werkplekken.
kast schuine wand

Basis van de werkplek-inrichting

Wat heeft u nodig voor een goede werkplek? Dit zijn de eerste vereisten:

  • een in hoogte verstelbaar bureau (fijn als je ook staand kunt werken)
  • een ergonomische bureaustoel
  • opbergruimte
  • voldoende daglicht
  • werklicht, een richtbare bureaulamp
  • (instelbare) stoel

En dan wilt u er natuurlijk ook nog een fijne werkplek van maken. Geef de muren een mooi kleurtje en koop een paar mooie accessoires om uw werkplek sfeervol in te richten. Wist u dat planten en bloemen op een werkkamer uw stressniveau verlagen? Groen, doen dus!
Schermafbeelding 2014-03-17 om 12.58.57 PM

Opbergruimte en kasten

Wij zoomen graag even in op onze specialiteit, namelijk de opbergruimte. Elke thuiswerker heeft mappen, boeken, aantekeningen, briefpapier, enveloppen, een laptop, printer of fototoestel, noem het maar. De papierstapel groeit vanzelf. Een goede archiefkast of opbergkast is echt onmisbaar. Wordt het een open kast of een kast met deuren? Een dichte kast geeft meer rust dan een open kast. Heeft u echter spullen die u wilt tentoonstellen? Of wilt u de open vakken gebruiken voor mooie accessoires? Dan is een open archiefkast een aanrader. Of een combinatie van open en gesloten, dat kan natuurlijk ook.
kantoorkast op maat
Is het de bedoeling dat u ook bezoekers ontvangt op uw werkplek? Kies dan voor een kast met schuifdeuren. Dat ziet er niet alleen opgeruimd uit, maar u bespaart ook ruimte. Ruimte die u weer kunt gebruiken voor het plaatsen van een tafel en stoelen. Als u maar een kleine ruimte ter beschikking heeft, kunt u ook werken aan deze tafel. Wel belangrijk om uw ‘bureauspullen’ netjes op te bergen als u klanten of andere bezoekers ontvangt.
Kunt u geen kast vinden die past in uw ruimte? Wedden dat het ons wel lukt? Wij maken namelijk kasten op maat. Mail een foto van uw werkplek naar info@kastengigant.nl of kom langs in één van onze showrooms (in Hoofddorp, Purmerend of Breda).

Lees meer over:
Gepost in Kantoorkasten, Opbergkasten, Werkplek inrichten | Reacties uitgeschakeld voor Thuiswerkplek inrichten