Tips bij het ontwerpen van uw inloopkast

Tips bij het ontwerpen van uw inloopkast

7 januari 2015 | door: kastengigant

Kastengigant (4)

Uw eigen, unieke inloopkast ontwerpen

Geen mens is hetzelfde, dus ook de wensen voor hun interieur niet. Zeker als u een inloopkast wilt laten maken zijn er nogal wat mogelijkheden. Niet alleen op het gebied van design, kleuren en materialen, maar ook als het gaat om indeling, accessoires en afwerking. We lopen daarom een aantal keuzes even met u door.

1. Indeling van uw inloopkast

Bij een goede inloopkast moet u uw kleding kunnen zien liggen of hangen. Doet u dit niet, dan draagt u alleen de kleding die in het zicht hangt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van een inloopkast… Inventariseer dus vooraf hoeveel hang- en legruimte u nodig heeft. En welke hoogte u nodig heeft. Voor lange jassen en jurken heeft u een hoogte van zo’n 160 cm nodig. Voor korte jurkjes, broeken en blazers is een hoogte van 140 cm voldoende. En dan zijn er nog lades die u misschien in uw inloopkast wilt integreren. Lades zijn handig voor het opbergen van sokken, lingerie en sieraden.

2. Plan ruimte in voor schoenen

Tel voordat u uw inloopkast gaat samenstellen hoeveel paar schoenen u wilt opbergen. U kunt dan een schatting maken van hoeveel kastruimte u nodig heeft. Laat hierbij altijd een beetje extra ruimte over. U kunt de schoenen dan makkelijk zien en pakken. Heeft u veel schoenen? Integreer dan een schoenenrek in uw inloopkast. Of richt een aparte hoek van uw inloopkast in voor schoenen!

3. Verlicht donkere hoeken

Omdat een walk-in closet meestal in een hoek gebouwd wordt, is goede verlichting essentieel. Wij raden u aan te kiezen voor natuurlijk wit licht. Vooral donkere kleuren zijn zonder goede verlichting niet altijd te onderscheiden. Vergeet niet dat u zich meestal aankleedt als het buiten nog donker is!

4. Vergeet de spiegel niet

Natuurlijk wilt u uw outfit ook volledig kunnen controleren in een spiegel. Een spiegel is niet alleen functioneel. Door één of meer van de schuifdeuren van een spiegel(paneel) te voorzien, vergroot u bovendien het ruimtelijk effect van uw inloopkast. De ruimte lijkt groter en lichter.

Laat u adviseren

Er komt nogal wat kijken bij het maken van een inloopkast. Wij raden u dan ook aan om eerst advies in te winnen. Onze kastenspecialisten helpen u om uw beschikbare ruimte optimaal te benutten. En zij zien misschien mogelijkheden waar u zelf niet aan heeft gedacht. Als u de juiste keuzes maakt, is een inloopkast een investering waar u jarenlang plezier van zult hebben!
Weet u al precies hoe uw inloopkast eruit moet zien en heeft u geen moeilijke ruimte met ramen, hoeken, verwarmingsbuizen of een schuin dak? Dan kunt u uw inloopkast ook online samenstellen en bestellen. En komt u er toch niet uit? Neem dan gewoon contact met ons op!
inloopkast-samenstellen

Lees meer over:
Gepost in Inloopkasten | Geen Reacties »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *