Tips voor het inrichten van uw boekenkast

Tips voor het inrichten van uw boekenkast

26 november 2015 | door: kastengigant

Boekenkast inrichten

In een boekenkast staan de boeken natuurlijk centraal. Zeker als u een boekenkast in een studeerkamer plaatst of op zolder. Dan zet u de boeken in de kast en klaar. Het gaat dan immers puur om het opbergen van boeken. Staat uw boekenkast in de woonkamer en is het naast een praktisch hulpmiddel ook een sfeermaker? In dat geval is het verstandig én leuk om na te denken over de inrichting van uw boekenkast. Wij helpen u op weg met enkele tips!
boekenkast met ongelijke vakken

Rood, oranje, geel, wit…

Hoe ordent u uw boeken? Voor een kleine boekenkast komt dit niet zo precies. Maar misschien bent u een echte boekenfanaat, wiens boekenverzameling al snel meer dan een paar planken beslaat. Vindt u het belangrijk om snel een boek terug te vinden of vindt u de sfeer en uitstraling belangrijker? In het eerste geval is de oplossing simpel: rangschik uw boeken op alfabet en/of thema. Is de vind-snelheid voor u van minder groot belang, dan heeft u wat meer creatieve vrijheid. Plaats boeken van dezelfde grootte bij elkaar of creëer juist een trap-effect per plank. Bundel boeken op kleur en varieer met verticaal en horizontaal neerleggen.
boekenkast ordenen

Meer dan alleen boeken

In een boekenkast staan niet alleen boeken. Tenminste, dat hoeft niet. Er zijn tal van leuke accessoires die een boekenkast nog leuker en gezelliger maken. Een aantal van onze favoriete boekenkast-accessoires:

  • bloemen en plantjes, een vetplantje, cactus of een roos in een glazen vaasje
  • foto’s in leuke fotolijsten
  • een boeddha beeldje of ander beeld
  • souvenirs van vakanties of reizen
  • en wat vindt u van boekenklok karlsson?

Heeft u een boekenkast met vakken en ruimte over? U kunt deze ruimte ook praktisch benutten door er leuke opbergdozen of mandjes met spulletjes in te zetten.
boekenklok

Boekenkast herinrichten

Goed om te onthouden bij het inrichting van een boekenkast; het is niet in één keer af. Stop na een uurtje inrichten en laat de inrichting een paar dagen op u inwerken. Ga daarna weer verder als u nieuwe ideeën en mogelijkheden ziet. Het herinrichten van uw boekenkast kan direct een nieuwe uitstraling aan uw woonkamer geven. Dus is het tijd voor iets nieuws of een nieuwe fase in uw leven? Pak meteen uw boekenkast mee!
Schermafbeelding 2014-03-17 om 12.58.57 PM

De boekenkast zelf

Bent u naast tips voor de inrichting ook op zoek naar de kast zelf? Een slimme strategie, want juist als u weet hoe u uw boekenkast wilt inrichten, dan kunt u daar de kast op afstemmen. Neem eens een kijkje op onze website. U kunt bij ons een boekenkast op maat laten maken. En dat tegen de laagste prijzen. Ook schuine wanden en hoekkasten zijn geen probleem. Kunnen we u helpen met het samenstellen van uw ideale boekenkast? Neem contact op of breng een bezoek aan onze showroom in Hoofddorp of Purmerend.

Lees meer over:
Gepost in Boekenkasten, Kantoorkasten | Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het inrichten van uw boekenkast