Van zomerkleding naar winterkleding

Van zomerkleding naar winterkleding

22 september 2016 | door: kastengigant

Zomerkleren opbergen

De herfst is officieel begonnen. Dat betekent dat u de zomerjurken, rokjes, korte broeken, zwemkleding, open schoenen en andere luchtige zomerkleding binnenkort weer kunt opbergen. Het opruimen van seizoensgebonden kleding houdt uw kledingkast overzichtelijk. Bovendien raakt u op deze manier niet zo snel uitgekeken op kleding!
Garderobelift

Hoe pakt u het aan?

De seizoenswissel is een goed moment om alle zomerkleding even na te lopen. Zit er ergens een zoom los? Een gaatje in een shirt of een knoop van een overhemd? Plan een avondje in om herstelwerkzaamheden te verrichten. Ook is dit het moment om met een kritische blik naar uw garderobe te kijken. Zijn er kleren die u dit seizoen niet gedragen heeft? Weg ermee. Breng ze naar een tweedehands kledingwinkel of breng ze naar een kledinginzamelpunt.
De kleding die u wél wilt opbergen moet u natuurlijk wel schoon en fris zijn. Eerst even wassen dus, als dat nog niet gebeurd is. Poets meteen de zomerschoenen en breng de kleren die gestoomd moeten worden naar de stomerij.
Schermafbeelding 2015-05-26 om 1.38.35 PM

Waar gaat u uw kleren opbergen?

Dan is de vraag, waar bergt u uw kleding op? En hoe? Heeft u voldoende kastruimte of bergt u de kleding op zolder op in plastic opbergbakken? Als u gebruik maakt van opbergbakken of -dozen, zorg dan dat u uw kleding wat ademruimte geeft. Prop niet teveel kleding in één opbergdoos.
Heeft u ruimte in uw kledingkast? Zet uw kleding dan op plekken die u niet vaak gebruikt. Denk aan de bovenste legplanken en hangroedes. Maak ook gebruik van de ruimtes achterin. U hoeft uw zomerkleding niet meteen te kunnen zien. En u kunt toch nog snel een leuk topje pakken voor onder een vest!
kledingkast met lades

Tip voor mensen die een nieuwe kast willen kopen

Houd bij de aankoop van een nieuwe kledingkast rekening met seizoenskleding! Benut de ruimte van een plafondhoge kast om daar uw zomer- of winterspullen te bewaren. Met een garderobelift blijft de kleding binnen handbereik. Of koop een extra diepe kast, zodat u achterin de kleding kwijt kunt, die u niet gebruikt.

Lees meer over:
Gepost in Kledingkasten, Opbergkasten | Reacties uitgeschakeld voor Van zomerkleding naar winterkleding