Voordelen van een open kast

Voordelen van een open kast

14 juli 2016 | door: kastengigant

Dilemma: open of gesloten kast kopen?

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe kledingkast, een dressoir, een voorraadkast of een boekenkast; 9 van de 10 keer valt de keuze op een gesloten kast. Het is fijn om een wat rommelige inhoud achter kastdeurtjes te verbergen. En bij een open kast zonder deuren is stof een veelgehoord nadeel. Maar wordt het niet eens tijd om de voordelen van een open kast op een rij te zetten? Wij vinden van wel.
Schermafbeelding 2013-11-12 om 1.22.58 PM

Hulde aan de open kast

Er zijn genoeg redenen om wél voor een open kast te kiezen. Een open kast in een slaapkamer of woonkamer is namelijk ideaal als een persoonlijk decoratie-item. Gebruik de kast om familiefoto’s, kamerplantjes, kaarsjes of andere leuke spullen uit te stallen. Zo wordt uw kast een echte sfeermaker. Ook in de keuken kan een open kast heel handig zijn; u pakt uw dagelijkse keukengereedschap er in een handomdraai bij. Wat te denken van een open kledingkast? Voor fashionista’s de ultieme manier om hun kleding op te bergen, of eerder, trots tentoon te stellen!
Schermafbeelding 2015-05-26 om 1.38.35 PM

Voordelen van een open kledingkast

Een open kledingkast heeft nog meer voordelen: een open kast neemt minder ruimte in beslag (ideaal dus voor een kleine slaapkamer), het oogt vrolijk en decoratief en u ziet meteen wat u in uw kast heeft hangen. Kiest u voor een open kledingkast? Dan geven we u graag enkele tips mee:

  • Kies een lichte kast, bij een donkere kast is stof sneller zichtbaar.
  • Een ladekast in uw kledingkast is erg praktisch voor ondergoed, sokken, riemen of andere accessoires.
  • Beperk planken in het kastinterieur, deze vangen veel stof. Kies voor stangen/hangroedes.
  • Bewaar zomer- of winterkleding, of kleding die u niet langer draagt wél in een gesloten kast (of koffer, mand of opbergbak).

open inloopkast

Nog in dubio?

Kom eens kijken in onze showroom om een goede indruk te krijgen van alle mogelijkheden. Vergeet niet om foto’s en maten van uw kamer mee te nemen. Wij geven u graag een persoonlijk advies op maat!
Afspraak_maken

Lees meer over:
Gepost in Open kast zonder deuren | Reacties uitgeschakeld voor Voordelen van een open kast