Wat is de beste indeling voor een linnenkast?

Wat is de beste indeling voor een linnenkast?

13 oktober 2016 | door: kastengigant

Linnenkast indelen

Een netjes opgeruimde linnenkast, niet voor eventjes, maar gewoon altijd… Droomt u daar ook van? Toch is het niet zo moeilijk als het soms lijkt. Met een paar slimme tips en enkele goede gewoontes kunt u de inrichting en indeling van uw linnenkast verbeteren. Wij zetten een paar belangrijke inzichten voor u op een rij.
witte kledingkast

Linnengoed netjes vouwen

Weinig tijd, grote dekbedovertrekken en een snel verloop van handdoeken zorgen vaak voor een rommeltje. De oplossing? Een consistente vouwmethode. Heeft u een bepaalde manier waarop u uw handdoeken vouwt? Perfect. Vouw nu het overige linnengoed op dezelfde manier en u zult zien hoeveel rust dit geeft in uw linnenkast. Een kwestie van goed aanleren. Lukt het u niet om hoeslakens netjes te vouwen? Bekijk dit instructiefilmpje van Martha Stewart eens.
Bewaar beddengoed als een pakketje, dus kussenhoezen en bijpassend overtrek bij elkaar zodat u dat in één keer uit uw kast kunt halen. Leg reserve-beddengoed op een hogere plank, zodat het niet in het oog en in de weg ligt.
losse kastdeuren

Lades en hangruimte in uw linnenkast?

Met alleen plankruimte in uw kast is het haast onmogelijk om uw linnenkast écht overzichtelijk te houden. Pak één washandje en de hele stapel valt om… U doet uzelf een groot plezier als u washandjes, zakdoeken, servetten en andere kleine items in een lade opbergt. En heeft u een mooi assortiment tafellakens? Hang ze eens op een broekhanger in plaats van op een stapel. Het brengt dynamiek én overzicht in uw linnenkast.
kledingkast met lades

Nieuwe linnenkast kopen? Denk hieraan

Staat u op het punt om een nieuwe linnenkast te kopen? Dan is het raadzaam om vantevoren goed na te denken over de indeling, zodat u precies weet hoe u uw kastinterieur moet samenstellen.
Hoeveel legplanken heeft u nodig? Hoeveel lades wilt u in uw nieuwe kast? En heeft u ook linnengoed dat u graag op wilt hangen? Hoe diep moet de kast zijn?  Wilt u een kast met schuifdeuren? Een goede voorbereiding vooraf zorgt voor jarenlang gemak en plezier in het gebruik van uw linnenkast. Dus denk goed na over alle opties en de indeling van uw linnenkast.

Lees meer over:
Gepost in Linnenkasten | Reacties uitgeschakeld voor Wat is de beste indeling voor een linnenkast?