Zelf een kast maken valt niet mee

Zelf een kast maken valt niet mee

30 april 2015 | door: kastengigant

Een zelfgemaakte kast is veel leuker

Dat u het liefst zelf een kast wilt maken, begrijpen wij, als leveranciers van op maat gemaakte kasten, meteen. Een kant-en-klare kast voldoet vaak net niet aan uw wensen. Hij is te breed of te diep. De kast is net niet groot genoeg om uw wand volledig te vullen. Of het materiaal is verre van stevig. En u wilt ook niet dezelfde Ikea kast die iedereen al heeft. U wilt graag een kast op maat, zodat u uw ruimte optimaal kunt benutten. Het liefst een unieke kast, die past bij uw persoonlijke smaak en die u zelf kunt ontwerpen zoals u dat wilt. Daar zijn we het volledig over eens. Maar….
raffito twist kast

Wilt u uw kast ├ęcht helemaal zelf gaan maken?

Eerlijk is eerlijk: als u een doorgewinterde klusser bent, is het te doen. Op internet zijn veel goede bouwtekeningen van allerlei kasten te vinden. Maar het maken van een grote kledingkast of inloopkast zal voor de beginnende doe-het-zelver een flinke opgave zijn. Denk dus eerst nog even goed na voordat u aan de slag gaat.
Gaat u ├ęcht alles zelf doen? Ruimte opmeten, geschikte bouwtekening vinden (de maten zult u nog aan moeten passen) en materiaal kopen (niet alleen hout, maar ook schroefjes, rails, scharnieren, softclose-systeem, etc.). Heeft u zelf een aanhangwagen of laat u de materialen bezorgen? Heeft u het juiste gereedschap in huis: een cirkelzaag om de deurpanelen op maat te zagen, een goede ijzerzaag om de schuifrails en omlijstingen op maat te zagen en een schroefmachine om de geleiders op de schuifdeuren te monteren? En dan hebben we het nog niet gehad over de tijd die het u gaat kosten. Hoeveel tijd denkt u nodig te hebben? Zou u in die tijd niet veel liever iets anders doen?
Schermafbeelding 2014-03-17 om 12.46.00 PM

Laat ons uw kast maken en plaats hem eventueel zelf

U kunt het uzelf ook een stuk gemakkelijker maken. Ontwerp in onze online configurator uw eigen kast, laat ons de kast op maat maken en zet deze eventueel zelf in elkaar. Alhoewel onze montage-service ook heel erg handig is. Onze monteurs plaatsen uw kast in een mum van tijd. Zij gebruiken immers professioneel gereedschap en voor hen is het plaatsen van een kast dagelijks werk. Toch hebben we er alle begrip voor als u de kast op z’n minst zelf in elkaar wilt zetten. Dat geeft wel voldoening!
hoekkast

Oh ja, we zouden de kosten bijna vergeten

Natuurlijk kost een op maat gemaakte kast meer dan een kant-en-klare kast. Maar of het echt goedkoper is om uw kast volledig zelf te maken? Wij dagen u uit om alle kosten eens op een rijtje te zetten. En vergeet niet dat uw tijd ook heel wat waard is. Want in de tijd die het u kost om zelf een kast te maken, kunt u ook andere waardevolle dingen doen. Vraag in ieder geval een offerte bij ons aan, zodat u de prijzen kunt vergelijken.
offerte_aanvragen

Lees meer over:
Gepost in Kasten op maat | Reacties uitgeschakeld voor Zelf een kast maken valt niet mee