Zelf uw schuifdeurkast ontwerpen

Zelf uw schuifdeurkast ontwerpen

16 juli 2015 | door: kastengigant

Ontwerp uw eigen schuifdeurkast online

U wilt iets anders dan de standaard kasten die u in de bouwmarkten en meubelboulevards tegenkomt. U wilt een schuifdeurkast die precies past bij úw interieur. Maar, u wilt er ook niet de hoofdprijs voor betalen. Onmogelijk? Nee hoor, wij laten u graag zien hoe gemakkelijk het is om zelf uw schuifdeurkast online te ontwerpen en op maat te laten maken voor een goedkope prijs.

Schuifdeurkast op maat samenstellen

In onze online configurator kunt u elk onderdeel van uw schuifdeurkast zelf bepalen:

 • de afmeting en het soort schuifdeuren (standaard of meervlaksschuifdeuren, klassieke of moderne stijldeuren)
 • het type omlijsting (stalen sierlijst of een robuuste aluminium omlijsting)
 • uw eigen deurvulling (kleuren, houtsoort decoren, spiegels en/of glas)
 • de indeling van uw kastinterieur (hang- en legruimte, ladeblokken)
 • kast-accessoires als een schoenenrek, riemhouder, verlichting, etc.

Hoe werkt het?

Het ontwerpen van uw eigen schuifkast is heel eenvoudig:

 1. Ga naar onze online configurator voor schuifdeurkasten
 2. Voer de maten van uw kast in
  stap1_maten
 3. Kies het type schuifdeur
  Welke stijl schuifdeuren wilt u? Voor een moderne uitstraling zijn de meervlaksdeuren, hoogglans acryl-deuren of de moderne stijldeuren zeer geschikt. Gaat u voor industrieel, stoer en robuust? Dan zijn de loftdeuren precies wat u zoekt. En dan zijn er natuurlijk ook nog de klassieke landhuisdeuren en de normale schuifdeuren.
  stap2_type schuifdeur
 4. In stap 4 kiest u een aluminium omlijsting voor uw schuifdeuren. Dit is afhankelijk van de schuifdeuren die u heeft gekozen. Bij de hoogglans deuren hoeft u bijvoorbeeld geen omlijsting te kiezen.
 5. Het kiezen van de deurvulling is één van de leukste stappen omdat u hiermee het uiterlijk van uw kast gaat bepalen. Gaat u verschillende kleuren combineren? Of gaat u voor een combinatie van verschillende materialen, zoals een houtdecor met glas? Wilt u misschien een kast met een spiegeldeur? Heeft u gekozen voor meervlaksdeuren? Dan kunt u zelfs voor elk vlak een andere kleur of materiaalsoort kiezen. Leef u helemaal uit en creëer uw eigen, unieke kast.
  Schermafbeelding 2015-07-13 om 9.50.39 AM
 6. Panelen
  Op basis van uw gegevens geeft de configurator aan of u zijpanelen nodig heeft voor úw kast. Indien nodig kunt u deze zijpanelen in deze stap selecteren, evenals een kastdeksel en/of een kastbodem. Heeft u geen idee of en waarom u deze afwerkingen nodig heeft? Geen paniek. Als u op het informatie-symbooltje klikt, krijgt u meer uitleg over alle opties.
 7. Rekenhulp
  Is uw totale beschikbare ruimte kleiner dan 755 mm? Dan wordt u bij stap 7 een rekenhulp aangeboden om de maximaal mogelijke diepte van de kast te bepalen.
 8. Het kastinterieur
  Bepaal bij stap 8, 9 en 10 het interieur van uw kast: indeling, kleur en grepen. Wilt u alleen legplankjes? Of misschien ook een ladenblok? Of een kledingroede om kleding aan te hangen? Of liever een combinatie van planken, lades en hangroedes? U heeft keuze uit maar liefst 22 verschillende kastmodules. U sleept heel eenvoudig de gewenste module in uw eigen ontwerp.
  stap5_modules
  stap6_kleur
 9. Kast accessoires
  In de laatste stap kunt u allerlei luxe accessoires selecteren, waarmee u uw schuifdeurkast helemaal compleet maakt. Schoenenrekken, riemenhangers, broekenhangers en nog veel meer. Kast-verlichting is niet alleen handig, maar geeft uw kast ook een extra luxe uitstraling.
  Schermafbeelding 2015-07-13 om 10.42.46 AM
 10. Uw kast bestellen
  U bent nu klaar met het ontwerpen van uw droomkast. Klik op afronden en uw bestelling wordt in de winkelwagen geplaatst. U kunt hier nog kiezen voor bezorging aan huis of zelf ophalen en voor extra services, zoals onze inmeet- en/of montageservice. U bepaalt precies hoeveel u zelf wilt doen en wat u liever door onze professionals laat doen. Bevalt de prijs? Dan kunt u uw schuifdeurkast meteen online bestellen.

Wat kost úw schuifdeurkast op maat?

In de configurator ziet al vanaf stap 3 wat de kosten zijn van uw schuifdeurkast. Per stap wordt de prijs steeds bijgewerkt aan de hand van uw keuzes. U zult zien dat u bij ons altijd goedkoper uit bent dan bij de bouwmarkt.
Zoals u ziet is het ontwerpen van uw eigen kast niet alleen eenvoudig, het is ook erg leuk om uw persoonlijke kast te maken en in te delen. Ga dus snel aan de slag en ontwerp uw ideale schuifdeurkast.

Speciale vragen en advies

Lukt het niet om de door u gewenste schuifkast via onze website samen te stellen? Of heeft u speciale wensen die nóg meer maatwerk vereisen (zoals een hoekkast of een kast onder een schuin dak)? Vraag dan een offerte aan waarin u uw speciale wensen omschrijft. U kunt bij uw offerte-aanvraag ook een ontwerp van uw kast of schets met afmetingen meesturen.
Laat u zich liever persoonlijk adviseren? Bezoek dan één van onze showrooms of maak een afspraak voor een persoonlijk advies bij u thuis. Onze adviseur adviseert u over alle mogelijkheden en kan ook meteen alles inmeten.
 

Lees meer over:
Gepost in Kasten op maat, Schuifdeurkasten | Reacties uitgeschakeld voor Zelf uw schuifdeurkast ontwerpen