Zo benut u de ruimte onder een schuin dak optimaal

Zo benut u de ruimte onder een schuin dak optimaal

2 april 2015 | door: kastengigant

Kunt u nog wat extra opbergruimte gebruiken?

Kasten, het lijkt wel alsof we er nooit genoeg hebben. We hebben steeds meer spullen en komen dan ook vaak bergruimte te kort. Het is dus belangrijk om slim met uw ruimte om te gaan. Elke centimeter telt. Ook de verloren ruimte onder een schuin dak! Juist op zolder of in een slaapkamer is dat een perfecte bergruimte. Ons advies: laat onder uw schuine dak een kast op maat maken. Het is even passen en meten, maar dan wordt ook wel alle ruimte optimaal benut.
schuine kast

Kastoplossingen onder een schuin dak

Als u schuine kasten op zolder of in uw slaapkamer laat maken, zijn er twee mogelijkheden:

  1. Kasten met een schuine achterkant
    In dit geval schuinen wij het kastinterieur aan de achterkant af en plaatsen we de schuifdeuren (met schuin gezaagde klossen) tegen het schuine dak. Aan de voorkant wordt dit netjes met een plaat afgewerkt, zodat de kast mooi op de schuine wand aansluit.
  2. Kasten met één of twee schuine zijkanten
    In dit geval moeten wij niet alleen het kastinterieur, maar ook de kastdeuren afschuinen. Tenzij u kiest voor een schuine kast zonder deuren.

Wat de kastdeuren betreft, heeft u de keuze uit draaideuren of schuifdeuren. Kiest u voor een kast met draaideuren? Houdt er bij een kast met schuine zijkanten dan rekening mee dat de deuren van de schuine wand af moeten draaien. Bij de schuifdeuren moet u er aan denken dat de schuifdeur volledig open moet kunnen schuiven.
inloopkast op zolder

Nóg meer opbergruimte bij kasten met een schuine achterkant

Als wij kasten maken met een schuine achterkant, halen we vaak het kastinterieur een stukje naar voren, waardoor de bovenkant van het interieur alleen nog het schuine dak raakt. Achter het kastinterieur creëren we zo een extra ruimte waar u spullen kunt opbergen die u maar een paar keer per jaar nodig heeft. Denk aan skispullen, kampeerspullen, kerstversiering. Om er voor te zorgen dat u wel nog gemakkelijk bij uw spullen kunt, plaatsen we in het kastinterieur een kastmodule met alleen een hoge hangroede zonder achterwand. Even de hangende kleding aan de kant schuiven, en u kunt eenvoudig bij uw ‘geheime’ opbergruimte!

Schakel onze hulp in

Wilt u onder uw schuine dak een kast op maat laten maken? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs bij u thuis. Onze adviseur kan de ruimte bekijken, inmeten en u adviseren over wat voor u de beste oplossing is en welke mogelijkheden u heeft. U kunt de kasten uiteraard zelf plaatsen. Moet u er juist niet aan denken om als onervaren klusser zelf aan zo’n klus te beginnen? U kunt het monteren van de kasten ook aan ons uitbesteden!

Lees meer over: , ,
Gepost in Schuine wand kasten | Reacties uitgeschakeld voor Zo benut u de ruimte onder een schuin dak optimaal