Zo deel je je kledingkast in!

Zo deel je je kledingkast in!

25 februari 2016 | door: kastengigant

Geld besparen met een goede kastindeling

Wist je dat een goede indeling van je kledingkast je tijd en geld bespaart? De tijdsbesparing ligt voor de hand. Als je een goed overzicht van je kleding hebt, kun je direct pakken wat je wilt en maak je gemakkelijk combinaties. Maar hoe bespaar je geld met een goede kastindeling? Twee redenen:

  1. Je weet precies wat er in je kast ligt. Het ‘ik wist niet dat ik die nog had’-moment blijft uit, waardoor je niet nóg een basic hemdje koopt, terwijl er nog drie vergelijkbare hemdjes ergens verstopt in je kledingkast blijken te liggen.
  2. Het risico op een miskoop wordt kleiner. Elke kledingkast, maar vooral de slecht ingedeelde kledingkast, bevat zoveel kleding die niet gedragen wordt. Met een goed ingedeelde kast ben je je bewust van ál je kledingstukken, dus je miskopen vallen eerder op. Zeker weten dat je hierdoor een volgende keer betere aankopen doet als je gaat shoppen!

Schermafbeelding 2015-05-26 om 1.38.35 PM

Tips voor het indelen van je kledingkast

Wil jij je kledingkast opnieuw indelen? Begin dan met het lastige gedeelte: weggooien wat je niet meer draagt. En daarmee bedoelen we ook die trui die je drie jaar geleden kocht en 1 keer hebt gedragen. En ook dat prachtige jurkje waarvan de juiste gelegenheid om het te dragen zich volgens jou vast nog ooit voor gaat doen (je wacht al 5 jaar). Het is even doorbijten, maar je zult enorm opgelucht zijn als die oude kleding eenmaal uit je huis is.
Categoriseer je kleding in seizoenen: geen zomerkleding in het zicht als het winter is. Een goede kledingkast heeft ‘lucht’, er is nog ruimte over. Een volle kledingkast is lastig bij te houden. Gebruik dus liever een extra kledingrek op zolder of een koffer om je seizoensgebonden spullen tijdelijk in op te bergen.
Gebruik geen legruimte voor sjaals, sokken of ondergoed. Dat is rommelig en onoverzichtelijk. Gebruik daarvoor een lade. En hang accessoires zoals riemen en lange kettingen aan de binnenkant van de kast met een haakje.
ladeverdeler kledingkast

Liever een grotere kledingkast?

Ben je tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuwe, grotere kledingkast? Denk dan goed na over het kastinterieur, want dat maakt een goede indeling van je kledingkast zoveel makkelijker. Maar het ideale kastinterieur is voor iedereen anders. Na het opruimen van je kledingkast heb je een goed beeld van hoeveel leg- en hangruimte en lades jij nodig hebt en hoeveel ruimte jouw accessoires en schoenen innemen.
De volgende stap? Online je ideale kastinterieur samenstellen! Je kunt het zo luxe maken als je wilt: een dassenrek, riemhouder, garderobelift, broekhouder, een uittrekbare legplank… Jij kiest. Je ziet tijdens het samenstellen direct de kosten, dus je komt niet voor verrassingen te staan.
kledingkast opruimen

Advies nodig bij de aanschaf van een nieuwe kast?

Heb je nog vragen over je nieuwe kledingkast? Bij ons is veel mogelijk. Wij maken alle kledingkasten op maat en denken graag met je mee. We komen zelfs voor een persoonlijk advies bij je thuis als je dat fijn vindt. Bel of mail onze klantenservice of breng een bezoek aan één van onze showrooms in Hoofddorp of Purmerend.
schoenenkast

Lees meer over:
Gepost in Kledingkasten | Reacties uitgeschakeld voor Zo deel je je kledingkast in!