Zo maak je je kledingkast zomerklaar

Zo maak je je kledingkast zomerklaar

28 mei 2020 | door: kastengigant

Is jouw kledingkast al summerproof?

Heb je je kleerkast nog niet klaar gemaakt voor de zomer? Doe het dan nu! De zomer staat voor de deur en dat vraagt om een frisse summerproof kledingkast. Waarom?

  • In de zomer wil je er op je best uit zien: mixen en matchen gaat beter met een goed georganiseerde kast.
  • Vergeet geen kleding! De kans dat je dat vest of een dikke trui over het hoofd ziet in de winter is klein, maar dat ene leuke hemdje of dat nieuwe truitje van vorig jaar blijft zomaar een hele zomer verstopt op de plank liggen. Zonde!
  • Je kledingkast zomerklaar maken is het perfecte moment om je garderobe onder de loep te nemen en je shopbehoefte duidelijk in kaart te brengen. Wat mag blijven, wat kan gaan? En wat mag je gaan shoppen?

vakkenkast

In 5 stappen is je kast zomerklaar

1. Kleurencheck
Zwart, grijs, donkerblauw… natuurlijk, deze typische winterkleuren kunnen ook in de zomer, maar het is wel saai. En warm. Bovendien zijn de kledingtrends voor de zomer van 2020 kleurrijk, dus zorg voor voldoende kleur (geel, rood, paars, groen, alles kan!).
Schermafbeelding 2019-05-29 om 11.25.38
2. Trend vs. altijd-goed
Iedereen heeft items die trendbestendig zijn, een goede jeans, een leren jasje, een goed wit t-shirt. Maar heb je dit jaar ook een item waarmee je een nieuwe trend omarmt? Probeer eens iets nieuws en ga gewoon voor die hippe sneaker of wijde broek!
open kledingkast
3. Onmisbaar: laagjes
Bij de zomer denken we aan jurken, t-shirts, luchtige bloezen en topjes. Vergeet
echter de laagjes niet! In de avond koelt het af en hoe jammer is het als je een oud
vest over een geweldig shirt moet dragen? Dus besteed extra aandacht aan de
laagjes en investeer in een nieuw item als dat nodig is.
Schermafbeelding 2018-08-01 om 11.13.55
4. Organiseer met manden of lades
In de zomer draait het om de accessoires! Hoe houd jij het overzicht van je sjaals, (zonne-)brillen, sieraden, panty’s, sokken, riemen en meer? Met manden of een kleine ladekast kun je veel overzicht creëren en pak je gemakkelijk de goeie accessoire bij je outfit.
moderne-linnenkast
5. Weg met de winterkleding
De laatste stap: zorg dat je winterkleding uit het zicht is. Alleen dan heb je een frisse, zomerklare kledingkast. Gebruik de bovenste planken voor je winterkleding of kies voor opbergdozen waar je de kleding uitgewassen in weglegt. Niet alleen goed voor een frisse zomerkast, het zorgt er ook voor dat je niet uitgekeken raakt op je winterkleding en straks als het kouder wordt weer blij bent met je wintergarderobe. Maar zover is het gelukkig nog lang niet!
Schermafbeelding 2019-05-29 om 11.19.37

Lees meer over:
Gepost in Kledingkasten, Slaapkamerkasten | Reacties uitgeschakeld voor Zo maak je je kledingkast zomerklaar