Zolder inrichten als werkkamer

Zolder inrichten als werkkamer

2 juni 2016 | door: kastengigant

Werkkamer op zolder

De zolder wordt vaak gebruikt als opslagruimte of het is een handige plek om een wasmachine neer te zetten. Met de komst van kinderen groeit een huis al snel uit zijn voegen en kan de zolderkamer uitkomst bieden als u zoekt naar werkruimte. Wilt u van de zolder uw werkkamer maken? Graag zetten wij voor u enkele tips op een rij.
Schermafbeelding 2015-08-31 om 12.59.08 PM

Zorg voor voldoende licht en een goede verlichting

Van zolderkamer naar werkkamer, hoe pakt u dat aan? Allereerst is het belangrijk om de basis goed te hebben: zorg voor een vaste trap naar de zolder én voor voldoende lichtinval. Plaats indien nodig een extra dakraam of een mooie dakkapel? Natuurlijk daglicht is belangrijk voor een prettige werkomgeving. Ook de verlichting zelf is een punt van aandacht. De lichtbron hangt vaak in het midden van de kamer, maar als u daar niet uw werkplek heeft, kan dat ongewenste schaduw geven. Bepaal dus eerst de plek van uw bureau en zorg voor een goede verlichting.
schuine kast

Belangrijk: de juiste kast onder het schuine dak

Voldoende opbergruimte is zeker in een werkkamer erg belangrijk. Een ‘clean desk policy’ is thuis wat overdreven, maar een opgeruimd bureau werkt altijd prettiger. Zorg dus dat u een kast heeft om uw spullen en papieren in op te bergen. Het vinden van een geschikte kast voor op zolder kan echter lastig zijn. De meeste zolders hebben lagere muren en u moet rekening houden met een schuin dak. Kant-en-klare kasten passen vaak niet en maken het onmogelijk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Wilt u een optimale oplossing? Kies dan voor maatwerk.
schuine-wand-kast1

Zolderkast op maat

Een kast op maat is dé oplossing voor uw werkruimte op zolder. Een schuine wand of een schuin dak is geen enkel probleem. En een op maat gemaakte zolderkast is goedkoper dan u waarschijnlijk denkt. Wij leveren namelijk maatwerkkasten tegen de laagste prijzen (goedkoper zelfs dan bij bouwmarkten en speciaalzaken). Bovendien komen wij uw zolderkast voor u in elkaar zetten (als u dat wilt).
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zolderkast in úw situatie? En de bijbehorende kosten? Maak een situatieschets en upload uw tekening naar ons. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een passend advies en een scherpe offerte!
kantoorkast met schuifdeuren

Lees meer over: ,
Gepost in Zolderkasten | Reacties uitgeschakeld voor Zolder inrichten als werkkamer